Lichtgeel, fris en rond, met aromas van wilde kruiden, zoals koriander. Maar er is meer: verfrissend citrusfruit, limoen en grapefruit. Lange afdronk mede dankzij de romigheid die kenmerkend is voor viura. Past bij vis teriyaki of vlees in zoetzure saus. Lees meer..
Deze witte Rioja heeft een aangename geur van exotisch citrusfruit, met licht notige, kruidige aromas. In de mond is de wijn friszacht met fruit van appel, peer, lychee en witte perzik. Lange afdronk door de goede balans tussen alcohol en zuurgraad. Ideaal om lekker te combineren met visgerechten, schaal- en schelpdieren, pasta's en salades, maar ook bij licht pittige gerechten uit de Mexicaanse, Thaise of Indiase keuken. Doet het verder goed bij groentegerechten zoals gegrilde courgettes, aubergines of asperges.
De aankoop van een eeuwenoud benedictijnenklooster in de stad Mendavia, een plek waar monniken al meer dan 500 jaar wijn maken, was een doordachte keuze van Barón de Ley. Het voormalige klooster met 90 hectare land bood Barón de Ley de kans om wijnen te maken van druiven uit eigen wijngaarden. Bijzonder, want in Rioja zijn de meeste wijngaarden nog altijd in handen van druivenboeren die hun verschillende druivenvariëteiten aan de wijnhuizen verkopen.
De tempranillo blanco druiven zijn afkomstig van wijngaarden op grote hoogte, met ideale omstandigheden voor het maken van droge witte wijnen met een elegante, frisse zuurgraad. De garnacha blanca druiven worden verbouwd op Los Almendros in Rioja Oriental. De mediterrane invloed geeft deze variëteit daar een fris en fruitig karakter. Viura komt uit het Arenzana-gebied in Rioja Alta, de perfecte locatie om deze karakteristieke witte variëteit van Rioja te telen.
Maceratie en fermentatie vindt plaats op lage temperatuur in betonnen vaten met gecontroleerde temperatuur. Op deze manier behoudt de wijn zijn aromatische expressie. Een zekere spanning en een lange afdronk kenmerken de witte wijnen van Barón de Ley's technisch directeur, Pablo Tascón.
Barón de Ley in 1985 opgericht als een baanbrekend project in de DOCa Rioja, de meest bekende en gevierde wijnstreek van Spanje. De kenmerkende wijnbereidingsfilosofie van Baron de Ley begint met een unieke troef: meer dan 600 hectare wijnstokken in verschillende sub regio’s van Rioja. Dit staat garant voor topkwaliteit en authentieke wijnen gemaakt vanuit de wijngaard, wijnen gemarkeerd door hun terroir. Barón de Ley is befaamd om zijn Reserva-wijnen: krachtig, geconcentreerd en complex, maar ook fruitgedomineerd en daardoor aantrekkelijk voor een brede groep wijndrinkers. Met autochtone druiven zoals garnacha, graciano, maturana en garnacha blanca naast tempranillo blijft Barón de Ley trouw aan zijn roots, maar verbreed het de mogelijkheden om nieuwe, onderscheidende wijnen te maken. De wijnen van Barón de Ley zijn 100% Rioja, maar hebben stuk voor stuk een eigentijds karakter.
Lichtgeel, fris en rond, met aromas van wilde kruiden, zoals koriander. Maar er is meer: verfrissend..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!