Onze Winter Barbecue brengt Gegrilde coquilles & spek met Hoya de Cadenas chardonnay sauvignon blanc 2016! - Wijnhuis Bodde

BBQ Recept & Wijn

BBQ Recept & Wijn

Recept Gegrilde coquilles & spek!

Barbecue – Gegrilde coquilles & spek

Wat ik met barbecueën heb – in de winter notabene? Dat is de schuld van Ralph de Kok. Hij is familie. Jaren geleden heeft hij mij ‘aangestoken’ met het BBQ virus en van hem leerde ik dat je het hele jaar door kunt barbecueën. Sterker nog: misschien passen de ‘rooksmaken’ van échte Argentijnse kolen bij een lekker stuk vlees of vis in deze tijd wel beter bij het gezellige haardvuur in huis. En bij de wijn natuurlijk!

Voor deze nieuwsbrief mogen we het Gegrilde coquilles & spek recept van Ralph gebruiken. Ook het beeldmateriaal is van hem. Kijk voor meer inspiratie van zijn hand eens op: www.ralphdekok.nl!

 

Ingrediënten:

Coquilles | Spek | Witte en paarse bloemkool | Kappertjes | Hazelnoot | Turks brood | Vadouvancrème | Borage cress | Kapperappeltjes | Olijfolie | Zeezout

 

Bereiding van de Gegrilde coquilles & spek:

De coquilles zijn kort gegrild op een medium heet gietijzeren rooster voor een mooi karamelletje. Daarna doorgegaard op een warme zoutsteen voor de ziltige toets.

Het spek is geroosterd en uitgebakken op een grilplaat.

De bloemkoolroosjes zijn ruim met olijfolie bedruppeld en op een medium lage temperatuur een tiental minuten zachtjes gegrild.

De couscous is gemaakt van rauw bloemkoolschaafsel (paars), geroosterde hazelnootjes, kappertjes en wat zeezout.

Het Turks brood is ruim besprenkeld met olijfolie en fleur de sel en geroosterd op een medium temperatuur, direct boven de kolen. Daarbij een smeuïge vadouvancrème op basis van yoghurt en eiwit. Borage cress en halve kapperappeltjes als garnering. 

 

Onze wijnsuggestie:

Wij hebben gekozen voor de prachtige, Spaanse witte wijn van Hoya de Cadenas chardonnay sauvignon blanc 2016.

Heel verfrissende witte wijn van chardonnay en sauvignon blanc druiven die je samen niet veel tegenkomt. De geur heeft veel citrus en een beetje mangofruit. In de smaak proef je de citrus terug daarnaast appel en een lichte kruidige smaak. In de afdronk geeft de chardonnay een kleine ronding. We vinden dit een mooie combinatie bij de gegrilde coquilles met spek van de BBQ omdat het gerecht veel frisse smaken bevat maar ook de nodige vetheid heeft van olijfolie en vadouvancrème.

Een fles kost €10,00.

 

Wij wensen u een smakelijke maaltijd!

Groeten, Danny

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Geen verzendkosten...

... vanaf €100 besteding!

Levertijd

1-3 werkdagen

Veilig betalen

iDeal , PayPal , CreditCard

Klantenservice

023-5846227 Info@wijnhuisbodde.nl