Onze Winter Barbecue brengt Herten Pastrami van de Big Green Egg met Flor de Crasto rode wijn! - Wijnhuis Bodde

BBQ Recept & Wijn

BBQ Recept & Wijn

Recept van Ralph de Kok voor een heerlijke Herten Pastrami van de Big Green Egg!

Barbecue – Herten Pastrami van de Big Green Egg

Wat ik met barbecueën heb – in de winter notabene? Dat is de schuld van Ralph de Kok. Hij is familie. Jaren geleden heeft hij mij ‘aangestoken’ met het BBQ virus en van hem leerde ik dat je het hele jaar door kunt barbecueën. Sterker nog: misschien passen de ‘rooksmaken’ van échte Argentijnse kolen bij een lekker stuk vlees of vis in deze tijd wel beter bij het gezellige haardvuur in huis. En bij de wijn natuurlijk!

Voor deze nieuwsbrief mogen we het Herten Pastrami recept van Ralph gebruiken. Ook het beeldmateriaal is van hem. Kijk voor meer inspiratie van zijn hand eens op: www.ralphdekok.nl!

 

Ingrediënten:

Rode en groene boerenkool (baby leafs) | Knolselderij (rauw, als spaghetti gesneden) | Groene appel (granny smith) | Hazelnoten, geroosterd | Radijs | Kwartelei

De dressing bestaat uit heel veel verse kruiden en groene appel:

Dille | Basilicum | Peterselie | Granny smith | Rozemarijn | Tijm | Prei (groen) | Sjalot/ui | Poedersuiker | Witte wijnazijn | Zonnebloemolie 

De smaak van de kruiden voor de pastrami zijn ‘donker’, boventoon is kruidnagel: 

Kruidnagel | Gerookt paprikapoeder | Mosterdzaad | Korianderzaad | Laurier | Zwarte peperkorrels | Rozemarijn | Bruine suiker

Bereiding van de Herten Pastrami:

Het vlees insmeren met de kruiden. Dan indirect grillen op 120 graden. Als u rookhout van appel aroma’s gebruikt voegt u extra smaak toe. Het vlees grillen tot de kerntemperatuur van 47 graden. Daarna het vuur direct hoog opstoken en het hert heel kort grillen op het gietijzeren rooster

 

Onze wijnsuggestie:

Wij hebben gekozen voor de heerlijke rode wijn van Flor de Crasto. Dat heeft voornamelijk te maken met de frisse groenten en fruiten van de salade en dressing. Die passen heel goed bij het fruitige karakter van de wijn. Daarnaast heeft de wijn iets weg van Italiaanse sangiovese wijnen of Argentijnse malbec’s. Dat geeft de wijn voldoende ‘grill’ body. Een fles kost €7,50.

Onze proefnotitie in de webshop:

In de mond komt de wijn meteen los, vol en rond met mooie frisse zuurtjes. Een wijn om de hele winter door van te genieten bij o.a. gegrild vlees of een stoofpotje. Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Deze heerlijke Flor de Crasto doet in zijn geur denken aan de Italiaanse sangiovese wijnen of een Argentijnse malbec, terwijl er toch rasechte Portugese druiven als tinta roriz, tinta barroca en touriga nacional voor gebruikt zijn. De tannines zijn zacht en het fruit is ruim aanwezig, écht een hele fijne Douro wijn!

 

Wij wensen u een smakelijke maaltijd!

Groeten, Danny

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Geen verzendkosten...

... vanaf €100 besteding!

Levertijd

1-3 werkdagen

Veilig betalen

iDeal , PayPal , CreditCard

Klantenservice

023-5846227 Info@wijnhuisbodde.nl