Schaatsen voor Stichting VeloVelo - Schaatsen voor Stichting VeloVelo! - Wijnhuis Bodde

Schaatsen voor Stichting VeloVelo!

  • Geplaatst op
Schaatsen voor Stichting VeloVelo!

Wij zijn trotse sponsor van Stichting VeloVelo die al veel mooie projecten gerealiseerd heeft op de Filipijnen. Er is weer een nieuw bedrag gedoneerd door Joost die hiervoor de alternatieve Elfstedentocht heeft geschaatst. Dit bedrag wordt gebruikt voor een nieuw onderkomen voor straatkinderen.

Schaatsen voor Stichting VeloVelo!

Vrijdag 24 januari heeft Joost van het Kaar (Conrector op Het Schoter Scholengemeenschap in Haarlem), samen met nog 7 anderen, de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk gereden. Een super knappe prestatie. Joost deed dat niet voor zichzelf, maar hij liet zich sponsoren. De opbrengst, het mooie bedrag van 1500 euro, heeft hij gedoneerd aan Stichting VeloVelo. Dit geld wordt gebruikt voor het realiseren van een nieuw onderkomen voor straatkinderen in Manilla. Daar is Stichting VeloVelo echt heel blij mee.

Ontstaan Stichting VeloVelo
Het uitgangspunt van Stichting VeloVelo is het stimuleren en begeleiden naar zelfstandigheid en onafhankelijkheid van mensen op de Filipijnen, zonder onderscheid te maken in geslacht, leeftijd en/of afkomst of geloofsovertuiging.

Stichting VeloVelo richt zich op individuen of groepen met een hulpvraag die niet de mogelijkheid hebben om een onafhankelijk en zelfstandig bestaan op te bouwen.

Stichting VeloVelo wil dit verwezenlijken door een bijdrage te leveren of de voorwaarden te scheppen aan het zelfstandig functioneren van mensen, binnen de leefgemeenschap.

Stichting VeloVelo is in augustus 2010 opgericht door studievriendinnen (van de opleiding Master Kinderfysiotherapie) Linda Selhorst (woonachtig in Haarlem) en Marjolein van Wijk (woonachtig in Hardenberg).

Projecten
Voorbeelden van huidige en afgeronde projecten zijn: voedselproject voor straatkinderen, repareren van een watertank van een basisschool voor de opslag van schoon drinkwater, financiële ondersteuning bij scholing en opleiding van scholieren en studenten, realiseren van een toiletgebouw, vergoeden van de noodzakelijke kosten van medicijnen of operaties, verstrekken van een lening om een kippenbedrijfje of winkeltje op te starten.

Op dit moment is VeloVelo bezig met fondsenwerving voor het project: “een nieuw onderkomen voor het Community Centre Tunasan”.

Website
Kijk voor meer informatie op de website www.velovelo.info

 

Tags
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Geen verzendkosten...

... vanaf €150 besteding!

Levertijd

1-3 werkdagen

Veilig betalen

iDeal , PayPal , CreditCard

Klantenservice

023-5846227 [email protected]