Evenementen bij Wijnhuis Bodde - Wijnhuis Bodde

Evenementenkalender

 

Winter BBQ - Proeverij van de grill & winter wijnen en gedistilleerde dranken

Op zaterdag 24 februari komt Grillmeester, Nederlands Kampioen Barbecuen en TV Chef van het RTL4 programma ‘Ik BBQ voor jou’ Ralph de Kok naar Wijnhuis Bodde in Bennebroek!

Hij gaat voor u heerlijke hapjes bereiden op de BBQ. Op uw verzoek kunt u onze winter wijnen en gedistilleerde dranken proeven die passen bij de hapjes die Ralph voor u bereidt.

Wanneer   : Zaterdag 24 februari 2018

Locatie:     : Zwarteweg 30, Bennebroek, op het eigen terrein naast de winkel

Tijd BBQ    : 15:00 - 17:00 uur

Kosten       : Aan dit evenement zijn geen kosten verbonden

 

Wijnvignet (SDEN1)

Deze basis wijncursus is een tweedelige, praktijkgerichte wijncursus vooral gericht op het ervaren en genieten van wijn. Houd u van wijn en wilt u er wat meer van weten? Dan is deze basiscursus een mooie gelegenheid om wat meer te weten te komen over wijn, een beetje theorie maar voornamelijk veel doen.

U krijgt in twee dagdelen veel proefervaring en een goed beeld van wijn productie, wijnkenmerken en het leren combineren van wijn met gerechten. U kunt aansluitend het basisdiploma Wijnvignet SDEN 1 behalen, wat landelijk erkend wordt. Kortom een leuke en informatieve inleiding in de wijn die u ook kunt gebruiken om verder te leren.

Deze cursus wordt u aangeboden door Wijnhuis Bodde onder leiding van docent Ester de Witt Hamer.

Docent    : Ester de Witt Hamer

Wanneer : woensdag 7 en 14 maart 2018 van 20:00 - 22:30 uur

Locatie    : Ristorante da Mike, Bennebroekerlaan 77, Bennebroek

Kosten    : € 125 per persoon, inclusief de te proeven wijnen en bijpassende stukjes kaas en worst, hand-outs, exclusief eventueel landelijk examen

Inschrijven via info@wijnhuisbodde.nl

 

Proeverij van Armagnac, Calvados en Cognac

Docent   : Dirk van Wanrooij

Wanneer: zondag 18 maart 2018

Locatie   : Ristorante da Mike, Bennebroek

Kosten    : € 25 per persoon

Inschrijven via info@wijnhuisbodde.nl

 

Presentatie van onze voorjaarswijnen

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart presenteren wij tijdens openingstijden onze nieuwe voorjaarswijnen.

Wanneer: vrijdag 23 en zaterdag 24 maart 2018

Locatie   : Zwarteweg 30, Benebroek

Kosten    : Aan dit evenement zijn geen kosten verbonden

 

Proeverij van Duitse en Oostenrijkse wijnen

Docent   : Marco Winterberg

Wanneer: zondag 15 april 2018 van 14:00 - 16:00 uur

Locatie   : Ristorante da Mike, Bennebroek

Kosten    : € 25 per persoon

Inschrijven via info@wijnhuisbodde.nl


Wijnoorkonde (SDEN2)

Wijn is een boeiend product: hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt. Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden graag iets meer over wijn willen weten. Hoe kies ik een wijn uit een wijnkaart of in het schap? Hoe herken ik druivenrassen? Welke wijn kan ik bewaren en hoe? Welk gerecht past bij deze wijn? 

Deze basiscursus laat je in -meestal- vijf dagdelen kennis maken met alle facetten van wijn! U leert herkennen wat u lekker vindt en komt meer te weten over wat de betekenis is van dat u ziet op het etiket. Ook wijnwetgeving en wijnbouw/wijnbereiding komen aan bod. Kortom een cursus voor de beginnende professional of echte liefhebber.

Deze cursus wordt u aangeboden namens Wijnhuis Bodde onder leiding van Ester de Witt Hamer.

Wanneer: 5 avonden vanaf april 2018

Locatie   : Ristorante da Mike, Bennebroek

Kosten    : € 285 per persoon, inclusief hand-outs, exclusief cursusboek en eventueel landelijk examen

Inschrijven via info@wijnhuisbodde.nl

 

Wijnbrevet (SDEN3)

Het Wijnbrevet is vooral een erkend diploma voor degenen die in de drankensector werken. Maar ook wijnliefhebbers die nóg meer van wijn willen weten melden zich vaak aan voor het Wijnbrevet. In de meeste gevallen bestaat deze wijncursus uit acht avonden waarop uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en -gebieden, druivenrassen en wijn-spijscombinaties. Het belangrijkste in deze cursus is het leren proeven van wijnen, meestal wel 60 à 70 wijnen die geanalyseerd worden en op een deskundige wijze worden besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat vele "wijnfeiten" en moet goed bestudeerd worden om een kans te maken om dit diploma te halen. Met dit diploma kunt u klanten van de wijnhandel en de horeca zeker een goed advies geven.

Deze cursus wordt u aangeboden namens Wijnhuis Bodde onder leiding van Ester de Witt Hamer.

Wanneer: 8 avonden vanaf september 2018

Locatie   : Ristorante da Mike, Bennebroek

Kosten    : € 485 per persoon, inclusief handouts, exclusief cursusboek en eventueel landelijk examen

Inschrijven via info@wijnhuisbodde.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Geen verzendkosten...

... vanaf €100 besteding!

Levertijd

1-3 werkdagen

Veilig betalen

iDeal , PayPal , CreditCard

Klantenservice

023-5846227 Info@wijnhuisbodde.nl

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.