Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Deze Calvados kun je drinken als aperitief: puur, met een beetje ijs of twee druppeltjes water (om de aroma's de vrije loop te laten). De meeste liefhebbers drinken hem puur.
Als digestief drink je deze Hors d'Age op 20 tot 22 graden. Lekker in combinatie met chocolade en... zelfs sigaren!
Voor deze Calvados wordt 80% zoete appels en 20% zure appels gemixt. De appels worden eerst gekneusd en daarna geperst. Door natuurlijke gisting fermenteert het sap tot een laag alcoholisch sap dat 'cider' wordt genoemd. Na 6 maanden na fermentatie wordt het sap twee keer gedistilleerd. Na de eerste distillatie heeft de drank 30% alcohol en na de tweede distillatie ontstaat de Calvados van 42%.
Deze Calvados Fine rijpt vervolgens zes jaar in 400 liter 'getoaste' vaten, waarvan 25% van de vaten nieuw is.
Het Familie Dupont domein beslaat 30 hectare appelgaarden in Normandië, in het hart van de Pays d’Auge regio. Zij maken ciders, pommeau en calvados. Het bijzondere aan hun werkwijze, is dat zij hun appeldranken dezelfde ‘belangrijkheid’ meegeven als waarop veel wijnmakers werken. Zo heeft de familie Dupont oog voor kwalitatief hoogstaand – hygiënisch - kelderwerk, sorteren ze de appels met de hand en werken ze met een oenoloog. Hij adviseert onder andere hoe de appels het beste kunnen groeien in hun ‘terroir’. Ook bijzonder is dat de familie Dupont hun appeldranken maakt met het oogstjaar op het etiket, of deze laat rijpen in eikenhout en ze maken zelfs zoete dessert dranken van appels.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad