Verfijnde en prestigieuze wijn uit Bolgheri. Indrukwekkende balans, lange, aanhoudende afdronk en krachtige aroma's van zwart fruit en kruiden. Straalt elegantie, complexiteit en structuur uit. Wordt steeds geraffineerder met het verstrijken van de tijd. Lees meer..
De vlaggenschipwijn van Gaja ontleent zijn naam aan ca’marcanda, het huis van eindeloze onderhandelingen. In 1996 kocht Angelo Gaja Ca’Marcanda om lekker te kunnen experimenteren met internationale druivenvariëteiten. Hier werden zijn super tuscans geboren. Camarcanda wordt gemaakt van cabernet sauvignon en cabernet franc druiven. Een krachtige wijn met stevige tannines en aroma’s van rood fruit en kruiden, die met het klimmen der jaren steeds geraffineerder wordt. Doet het geweldig bij wildzwijn, ribeye, gegrilde steaks en kip of een gebraden lamsrack.
De druiven voor de Camarcanda wijn komen uit een van de stenigste locaties in Castegneto Carducci (Bolgheri) in het bovenste deel van de Toscaanse Maremma. De hete zomerdagen en de warme nachten, verfrist door de verkoelende zeebries, creëren daar een ideaal klimaat voor cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, syrah en sangiovese. Ca ’Marcanda kent twee verschillende grondsoorten: terre brune, wat donkerbruine aarde betekent, met veel zand en klei, en, terre bianche, wat letterlijk witte aarde betekent. Een grondsoort die rijk is aan kalksteen, en verder veel slib en klei. De 100% terre bianche gronden voor de Camarcanda wijn zijn ideaal voor het produceren van langlevende, gestructureerde wijnen. De twee gebruikte druivenrassen worden apart geoogst, vergist en gerijpt gedurende 18 maanden op nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten. Daarna wordt de wijn geblend en volgt nog een jaar flesrijping. Bij Gaja wordt de ‘hoed’ van schillen niet geperst. De schillen verdwijnen in de ketels van een kleine distilleerderij in Barbaresco, waar grappa wordt geproduceerd.
De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Gaja wordt algemeen erkend als één van de meest revolutionaire wijnhuizen van Italië. Deze revolutie begint in 1961 met de achterkleinzoon van Giovanni, Angelo Gaja, een van de meest charismatische en succesvolle wijnmakers van Italië. Angelo krijgt niet alleen krediet voor het uit de vergetelheid halen van Barbaresco, maar ook als voortrekker van de moderne Italiaanse wijnbouw. Angelo laat echter de traditie niet helemaal los. Gaja gebruikt traditionele technieken wanneer hij denkt dat ze de moeite waard zijn. Het resultaat van al Angelo's ideeën en innovatiedrang mag er zijn. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld.
Naast de wijngaarden in Piemonte bezit Gaja ook wijngaarden in Toscane, waaronder Ca’Marcanda in Bolgheri. In 1996 kocht Gaja Ca’Marcanda (60 ha) aan en gaf het de huidige naam, een verwijzing naar de eindeloze reeks onderhandelingen die hij voerde om het domein in bezit te krijgen. Hij rooide een groot gedeelte van de sangiovese-stokken en herplantte deze met Franse variëteiten zoals merlot, cabernet en syrah. De super tuscan van Gaja was geboren. Promis is de wijn gemaakt van jonge stokken en Magari is de wijn met een groter smaak- en bewaar potentieel. Het vlaggenschip van het domein is de CaMarcanda. Vistamare is een eigenzinnige witte wijn van vermentino en viognier. Sinds 2004 staat Gaia Gaja aan het hoofd van het wijnhuis. Samen met haar zus Rosanna en broer Giovanni zet zij de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. Gaja's wijnen overtuigen eigenlijk altijd en de voor Gaja kenmerkende elegantie vind je steevast terug in elke fles.
Verfijnde en prestigieuze wijn uit Bolgheri. Indrukwekkende balans, lange, aanhoudende afdronk en kr..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!