Welke wijn drink je bij lichte voorgerechten uit de mediterrane keuken, preisoep of een frisse salade?
La Gioiosa rosé Millesimato Prosecco spumante is een uitstekend aperitief, echter ook ideaal bij hapjes en voorgerechten uit de mediterrane keuken en bij lichte voorgerechten zoals preisoep of een frisse salade. De frisse, fruitige tonen harmoniëren prachtig met lichte en subtiele gerechten, terwijl de levendige sprankeling van de Prosecco de smaakpapillen verfrist en klaarmaakt voor het volgende gerecht. Serveer gekoeld op 8-10°C.
Over de wijngaarden en de wijnproductie
La Gioiosa Rosé Millesimato Prosecco Spumante wordt vervaardigd uit glera en pinot noir druiven, zorgvuldig geselecteerd en geoogst op de koelste momenten van de dag in Veneto, Italië. Na de oogst worden de hele glera druiven pneumatische geperst en de most die door de zachte persing wordt verkregen in tanks met gecontroleerde temperatuur geplaatst. Daar blijft hij totdat de most wordt gebruikt voor de productie van mousserende wijn. Na de oogst ondergaan de pinot noir druiven een lichte maceratie bij een temperatuur van 22-23°C zodat er wat extractie van kleur plaats vindt, maar nauwelijk tannines, terwijl de rood fruit aroma's worden versterkt.
Over het wijnhuis La Gioiosa
La Gioiosa, de naam van deze Prosecco specialist, verwijst naar het wapen van Treviso – Marca Gioiosa et Amarosa (blij en liefdevol). Dit komt sterk overeen met de drijfveren van de familie Moretti Polegato. Al drie generaties geven zij vanuit dit gevoel leiding aan hun bedrijf en dat proef je in de wijnen terug. La Gioiosa is gevestigd in Valdobbiadene het hart van het Prosecco gebied, in het deel dat de status DOCG mag dragen. De wijnmakers van La Gioiosa zijn voortdurend op zoek naar de ideale omstandigheden voor de Prosecco druif, die veel meer mogelijkheden biedt dan vaak gedacht wordt. Zij maken frisse frizzante wijnen met een uitgesproken elegante smaak en meer complexe spumante wijnen die vaak niet onder doen voor grote namen in dit segment. La Gioiosa Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG staat bekend om zijn balans, rijke mondgevoel en subtiele aroma's van frisse gele appels, sappige peren en een vleugje sinaasappel en perzik.