De wijn is diep robijnrood van kleur. Je ruikt zwarte bes, pruimen, ceder, viooltjes, specerijen. Je proeft en volle en rijke wijn met tonen van hout. Heerlijk bij flame-grilled steak met knoflookboter en geroosterde biet. Lees meer..
Beide druivenrassen worden apart van elkaar gevinifieerd tot aan het blenden. Na een koude schilweking van vier dagen vindt de gisting plaats om kleur en smaak te verkrijgen. Ook tijdens de gisting wordt er alles aan gedaan om de concentratie te vergroten. De 'hoed' (de schilletjes die boven komen drijven) wordt vier keer per dag ondergedompeld. Na de gisting krijgt de wijn een rijping van 11 maanden in vaten van Frans eikenhout, waarvan 42% nieuw.
Heerlijk bij een fDe wijn is diep robijnrood van kleur. Je ruikt zwarte bes, pruimen, ceder, viooltjes, specerijen. Je proeft en volle en rijke wijn met tonen van hout. De wijn heeft een goede tannine structuur en complexe afdronk. Heerlijk bij flame-grilled steak met knoflookboter en geroosterde biet.
Afkomstig van de geselecteerde wijngaard 'Plateau' in Gimblett Gravels, een subgebied van Hawke's Bay, Nieuw-Zeeland. De bodems bevatten hier veel kiezels, die zorgen voor goede drainage.
Saint Clair is vernoemd naar James Sinclair, die verantwoordelijk was voor de eerste nederzettingen in Blenheim, Nieuw-Zeeland, de thuishaven van het wijnhuis op het Zuidereiland. Opgericht in 1978 behoort het familiebedrijf tot de pioniers op het gebied van wijnbouw in Marlborough. Vandaar dat de link met pionier James Sinclair al snel werd gelegd. Saint Clair bezit ruim 270 hectare wijngaarden in Marlborough op het Zuidereiland, en in Hawke’s Bay op het Noordereiland.
"Zoet zwart fruit, leer, bittere chocolade, munt. Fruitig, genoeg zuren, tannine, redelijk lang." - Perswijn
"Marlborough-based Saint Clair has turned out an excellent 2018 Pioneer Block 17 Plateau Cabernet Merlot from a site in the Gimblett Gravels. Boasting scents of cedar, cassis, black cherries and vanilla, it's a smooth-drinking, silky-textured wine with terrific length and freshness. Only medium-bodied, this blend of 55% Cabernet Sauvignon, 41% Merlot and 4% Malbec is truly ripe and devoid of overt herbal notes—not any easy trick at the labeled 13.5% alcohol." - 91 punten, Robert Parker's Wine Advocate over de 2018-vintage
"Saint Clair bought a vineyard in Gimblett Gravels in 2013 and trucks fruit back to Marlborough to make this wine. It's an approachable, commercial style, with sweet toasty oak and ripe, fleshy black fruits. The palate is soft and weighty with a spiced plum finish." - 90 punten, Decanter over de 2018-vintage
De wijn is diep robijnrood van kleur. Je ruikt zwarte bes, pruimen, ceder, viooltjes, specerijen. Je..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!