Moulin-à-Vent wordt vaak Beaujolais' meest "bourgondische" cru genoemd. Deze wijn heeft finesse mede dankzij een rijk bouquet van donker fruit, bloemen en gemalen koffie, substantiële maar fijne tannines, en een pittige zuurgraad. Lange intense afdronk. Lees meer..
Deze veelzijdige Moulin-à-Vent uit de Beaujolais heeft aroma's van donker fruit, bloemen en hints van gemalen koffie. In de mond substantiële maar fijne tannines en een pittige zuurgraad. De wijn is rijk, krachtig en complex met een lange afdronk. Ook kun je deze wijn goed met allerlei gerechten combineren, denk aan charcuterie en warme vleesgerechten, vis, kaas, groentenstoofpotjes en nog veel meer.
Eén ding dat Beaujolais totaal uniek maakt, is de bodem, die bestaat voornamelijk uit roze graniet, een kristallijn gesteente dat 350 miljoen jaar geleden werd gevormd. Deze wijn is een blend gemaakt van de 8 grote terroirs van Moulin-A-Vent: Rochegrès, Carquelin, Champ de Cour, Thorins les Vérillats, La Roche, la Rochelle en Les Caves. De roze granietbodems verschillen van wijngaard tot wijngaard en vertonen verschillende dieptes. Al het fruit wordt met de hand geoogst en zorgvuldig gesorteerd. De fermentatie vindt plaats met natuurlijke gisten en daarna worden de wijnen gedurende 10 maanden gerijpt in betonnen vaten en eikenhouten vaten. De uiteindelijke assemblage is meer dan een blauwdruk van de verschillende bodems van de Moulin-à-Vent appellatie.
Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. In 1924, het jaar waarin de appellatie Moulin-à-Vent werd gecreëerd, kocht ondernemer Amédée Rousseau Château des Jacques. Amédée Rousseau was een man met een missie, zijn doel: Beaujolais wijnen produceren "met een aanzienlijk rijpingspotentieel". De wijngaard Château des Jacques werd gedeeltelijk herplant toen de familie Kopf, eigenaar van Maison Louis Jadot, deze in 1996 verwierf. Sinds de overname in 1996 door Maison Louis Jadot schitteren de wijnen van “Les Jacques” als een voorbeelden van Beaujolais wijnen die kunnen ouderen. Op de 85 hectaren met granietrijk terroir heerst vooral de gamay waarvan de huidige wijnmaakster Julie Pitoiset prachtige Cru-wijnen maakt. Julie maakt niet alleen Moulin-à-Vents met een geweldig bewaarpotentieel, maar ook Morgon, Fleurie, Chénas en zelfs een witte Beaujolais van chardonnay. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifieerd.
Moulin-à-Vent wordt vaak Beaujolais' meest "bourgondische" cru genoemd. Deze wijn heeft finesse med..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!