Wijn met lef uit het Spaanse Cigales. Smakelijke tempranillo met sappige rode bessen en veenbessen, hints van zoethout, gember, toast en wat kruidigheid en zoutigheid op de achtergrond. De afdronk is erg lang met hints van geroosterde hazelnoten en hout. Lees meer..
Finca Museum Reserva is een dieprode tempranillo uit de wijnregio Cigales in Spanje met aroma’s van rood fruit, aalbessen, veenbessen, zoethout en toast en een mooie mineraliteit in de smaak. De afdronk is zeer lang met hints van geroosterde hazelnoot. Museum Reserva doet het goed bij wild, rood vlees, kalfsvlees, paella, of gerechten met geroosterde groenten. Verder ook bij taco's, hamburgers en pasta's met een saus op basis van tomaten. Serveer op 16-18ºC.
In Cigales heerst een continentaal klimaat met Atlantische invloeden. De bodem is zeer arm en bestaat uit kalkachtig zand en leem. De Finca Museum wijngaarden liggen bovenop een laag kiezelstenen die warmte verzamelen tijdens intense zomerdagen en de eerste dagen van de herfst, en deze 's nachts vrijgeven, waardoor de druiven perfect kunnen rijpen. Dit, samen met de leeftijd van de wijnstokken, waarvan de meeste meer dan 50 jaar oud zijn, levert zeer lage opbrengsten per hectare op, maar veel kwaliteit. De gehele wijngaard wordt met grote zorg handmatig bewerkt. Finca Museum gebruikt geen chemische meststoffen, maar biologische conditioner op basis van schapenmest. Na handmatige oogst worden de druiven ontsteeld en vergist in roestvrijstalen vaten op een temperatuur van 25°C. Museum reserva wordt 14 maanden gerijpt in Franse vaten. Na het bottelen laat Finca Museum de wijn nog eens 12 maanden rijpen in de flessenkelders onder gecontroleerde temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden tot het moment waarop hij wordt geëtiketteerd.
Finca Museum vindt zijn oorsprong in Cigales, een gebied dat oorspronkelijk bekend stond om zijn rosé wijnen. De arme kiezelachtige bodems op een gemiddelde hoogte van 600m geven de druiven een hoge zuurgraad en een lichte mineraliteit. Door de bijzondere aard van het land en de hoge leeftijd van de wijnstokken is Finca Museum in staat om crianza wijnen met een lang bewaarpotentieel te maken. Eind jaren 90 besloot Grupo Barón de Ley uit te
breiden buiten de Rioja DOCa. Na een uitgebreide verkenning van verschillende regio’s, viel hun oog op Cigales DO, een gebied met een lange traditie van wijnbouw en eeuwenoude wijngaarden die verlaten waren. Manager Tomás Jurío nam zijn tijd en selecteerde de juiste wijngaarden voor Finca Museum. Dat landbouwingenieur Tomás Jurío aan het roer van Finca Museum staat, spreekt boekdelen over het belang van de wijngaarden. Hij zorgde ervoor dat Finca Museum in twintig jaar tijd hét toonaangevend wijnhuis van de regio is geworden.
Wijn met lef uit het Spaanse Cigales. Smakelijke tempranillo met sappige rode bessen en veenbessen, ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!