Levendige Barolo met veel rijkdom en diepte. Aromatische neus met rijpe fruitaroma's van zoete, wilde aardbei, bosbes en pruimen. Druiven van 6 wijngaardpercelen, waaronder die van Cannubi. Krijtachtige mineraliteit, mooie zuren en lang, zachte mondgevoel Lees meer..
Vrijwel alle Barolo's passen goed bij lamsvlees of geroosterd en gestoofd rood vlees. De tannines in Barolo kunnen de sappige vetten van een vlees goed aan. Ook passen de aardse smaken van deze speciale wijn goed bij verschillende soorten vlees. Denk ook eens aan klassiekers zoals kalfsvlees Osso Bucco, risotto Milanese of paddenstoelenrisotto. Wanneer je de voorkeur geeft aan iets simpels, pak dan een brok extra gerijpte Parmezaanse kaas van topkwaliteit. Eiergerechten werken ook goed, vooral met truffel, evenals rijke, eenvoudige pastagerechten.
La Morra, Castiglione Falletto en Barolo vertegenwoordigen de drie gezichten van het Barolo-gebied. Daar komen de eigenschappen van de bodem goed samen in de wijnen. Van compact en slibachtig klei in het dorp Castiglione tot meer kalksteenachtig in La Morra. Maar het is in Barolo waar de perfecte balans wordt gevonden, precies op de Cannubi-heuvel bij de kelder van Francesco Rinaldi & Figli mengen krijt, klei en zand zich in een mix die balans, harmonie, geur en smaak brengt in de wijnen. De druiven voor deze wijn komen uit wijngaarden van de verschillende cru's in Barolo. De cru's Rocche dell'Annunziata en Boiolo, allebei gelegen in de comune oftewel gemeente La Morra, de cru's Sarmassa en Vignane uit Barolo en de cru Codana in de comune Castiglione Falletto. De wijnstokken zijn zo'n 30-40 jaar oud. De wijn wordt gefermenteerd in temperatuurgecontroleerde cement- of roestvrijstalen tanks met schilcontact gedurende 25-30 dagen. Na het overhevelen worden de wijnen van de verschillende percelen gemengd en rijpt de wijn in grote Slavonische eikenhouten vaten (50 hl) gedurende ongeveer 3 jaar. Daarna vindt een periode van rustige rijping in de fles plaats waardoor de wijn blijft evolueren en nog meer elegantie en harmonie ontwikkelt.
Het verhaal van Francesco Rinaldi begint in de kelder op de "heuvel der heuvels" in het Barolo-gebied: de Cannubi. Hier vermengen de grondsoorten zich en geven ze de Nebbiolo-druif die unieke smaken en kenmerken die alleen op deze strook land te vinden zijn. In de 19e eeuw begreep Giovanni Rinaldi intuïtief het potentieel van deze boerderij gelegen op een heuvel beplant met wijngaarden en besloot het te kopen. In 1922 ging het wijnhuis verder onder de naam Francesco Rinaldi, vernoemd naar de jongste zoon van Giovanni. Zijn kinderen en kleinkinderen leidden het bedrijf met passie en gaven het generatie na generatie door tot aan de huidige eigenaren Paola en Piera Rinaldi. In de jaren negentig besloten zij dat het tijd was voor een modernere aanpak en internationale verkoop; vandaag de dag is de VS de belangrijkste markt, gevolgd door Noord-Europa en een deel van het Verre Oosten. De filosofie van Rinaldi, gebaseerd op de geschiedenis en traditie van Barolo, wordt nog steeds geïnspireerd door de Cannubi heuvel die Giovanni Rinaldi zo lang geleden had betoverd.
Levendige Barolo met veel rijkdom en diepte. Aromatische neus met rijpe fruitaroma's van zoete, wild..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!