Venetiaanse pinot grigio. In de neus aangename aroma's van steenfruit, groene appels, limoen en witte bloemen. In de mond een frisse zuurgraad en lekker veel wit fruit, de inleiding tot een soepele finale. Heerlijk als aperitief, maar ook fijn bij eten. Lees meer..
Torresella - pinot grigio is een lichtere witte wijn die goed combineert met lichte, frisse smaken. Deze wijn is een geweldige match met zeevruchten, salades en gerechten met lichte sauzen. Denk aan lichte pastagerechten, kipgerechten, risotto of zelfs sushi. Ook uitstekend als aperitief. Serveer gekoeld op 10°-12˚C.
Oost-Veneto is de bakermat van Torresella. Het is een uitgestrekte vlakte die eerst de graanschuur en wijngaard van Rome was, en later van de Republiek Venetië gedurende de duizend jaar van de Serenissima. In het noorden beschermd door de Alpen, met uitzicht op de Adriatische Zee, heeft Oost-Veneto alluviale bodems, kleiachtig, met een gemiddelde textuur, rijk aan zouten en goed bemest. De pinot grigio - pinot gris druiven staan daar aangeplant met een plantdichtheid van 3.000 - 4.800 planten per hectare. Begin september worden de druiven worden geoogst en ondergaan dan eenzelfde vinificatie als witte druiven door middel van een zachte persing direct na aankomst in de kelder. De most wordt gekoeld tot 10 °C en op natuurlijke wijze geklaard. Vervolgens start de alcoholische gisting met de toevoeging van geselecteerde gisten en wordt de temperatuur gehandhaafd op ongeveer 16-18 °C.
De thuisbasis van Torresella ligt in Oost-Veneto met aan de ene kant de Alpen en aan de andere kant de lagune van Venetië. Het is aan de rand van de lagune, op het Venetiaanse platteland, waar de wijngaarden aangeplant staan. Torresella is de Venetiaanse ziel van het wijnbedrijf 'Santa Margherita Gruppo Vinicolo'. De geschiedenis van Santa Margherita begint in 1935 bij Gaetano Marzotto die in de uitgestrekte vlakte tussen Fossalta di Portogruaro en de Lagune van Venetië potentieel zag voor de druiventeelt. Hij vernoemde zijn wijnen naar zijn geliefde vrouw, Margherita Lampertico Marzotto. Na de Tweede Wereldoorlog werd besloten om de weg van kwaliteit in te slaan en en zich te richten op de productie van wijnen met een gecontroleerde oorsprongsbenaming. De witte vinificatie van Pinot Grigio (het elimineren van het contact tussen most en schillen tijdens het persen) was het resultaat van deze keuze. Daarnaast koos Santa Margherita ook voor duurzaamheid, het elimineren chemicaliën in de wijngaard, en voor een lagere productie maar wel van hogere kwaliteit. Men investeert bovendien in milieuherstel, bestrijding van verspilling, behoud van biodiversiteit en bescherming van het landschap.
Venetiaanse pinot grigio. In de neus aangename aroma's van steenfruit, groene appels, limoen en witt..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!