Frisse, krachtige blend van johanniter en solaris met aroma's van limoen, kweepeer en groene appel. In de smaak een stevige complexiteit, geel tropisch fruit en weidebloemen. Mooi in balans. In de afdronk subtiele houtnuances en een fijn klein bittertje Lees meer..
De Linge wit - Cuvee Barrique combineert uitstekend met warm gerookte zalm voorzien van een beurre blanc of romig botersausje en lichte seizoensgroenten. Past ook goed bij gerechten met verjus en gegrilde vis, zoals dorade. Of combineer met langzaam gegaarde groenten uit de wok, Aziatische gerechten, gegrilde asperges of ratatouille. Serveer op 10° – 12°C.
Centraal gelegen, in het mooie Betuwse landschap liggen de wijngaarden van het Betuws Wijndomein. Sinds 2018 heeft het Betuws Wijndomein een omvang van circa 7 hectare met in totaal circa 21.500 wijnstokken. Bewust koos wijnmaker Diederik Beker voor druivenrassen die tegen het Nederlandse klimaat en de Betuwse rivierklei bestand zijn, zoals voor witte wijnen johanniter, solaris, palatina en souvignier gris, en voor rode wijnen druiven zoals regent, cabernet cortis, muscat bleu en pinotin. Zo kan hij duurzamer werken omdat hij minder bestrijdingsmiddelen hoeft te gebruiken. De Linge Wit Cuvee Barrique verandert per jaar van samenstelling. De Linge Wit Cuvee Barrique 2023 is een blend van de druiven solaris en johanniter. De witte druif johanniter is een kruising tussen riesling, seyve-villard, rülander en gutedel. Johanniter produceert wijnen die in de smaak wel op een riesling wijnen lijken, alleen zijn de zuren subtieler en de wijnen in de geur minder uitgesproken. Solaris geeft stevige, fruitige witte wijnen. De druiven johanniter en solaris worden gevinifieerd in nieuwe eikenhouten vaten (barriques).
Na zijn studie Agricultural Business Technology aan de HAS startte Diederik Beker met hulp van ouders en broers in 2004 met de aanplant van 1 ha druivenstokken op het kleinschalige akkerbouwbedrijf van zijn ouders. In Erichem, vlakbij het historische stadje Buren in de Betuwe, werkt Diederik, samen met partner Arina van Leenen, op een natuur-inclusieve wijze met respect voor mens en dier. Er is bewust gekozen voor duurzame wijnteelt. De kwaliteit van de wijn bepaal je volgens Diederik niet in de kelder, maar in de wijngaard. De druiven moeten in perfecte conditie zijn wanneer je ze oogst. Dat proef je niet alleen in de kwaliteit van de wijnen, maar blijkt ook uit de erkenning en de vele prijzen die de wijnen van het wijndomein krijgen. Tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen 2024 ontving het Betuws Wijndomein maar liefst 7 gouden medailles en Diederik (zowel in 2017 als in 2024) de titel beste wijngaardenier. Het Betuws Wijndomein is inmiddels met haar 7 ha uitgegroeid tot een serieus wijnbedrijf. Toch ziet Diederik zijn wijnen als een streekproduct, naast de andere lokale producten die Arina en Diederik in eigen beheer produceren zoals HopHout thee, Betuwse Bruis en verschillende Linge Digestieven. Maar wijn maken blijft Diederik's passie. Hij leert iedere dag nog bij en wijn maken is ieder seizoen anders. Duurzame wijnteelt is heel precies werken en zijn gedrevenheid is de motor die Diederik aanzet om uit zijn druiven de beste wijn te maken.
Frisse, krachtige blend van johanniter en solaris met aroma's van limoen, kweepeer en groene appel...
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!