Menu
0
€18,50
Toevoegen aan winkelwagen
Braida - Brachetto d'Acqui DOCG 2022
Braida - Brachetto d'Acqui DOCG 2022

Braida - Brachetto d'Acqui DOCG 2022

€18,50Incl. btw
Op voorraad (7)
  • Koop 6 voor €17,58 per stuk en bespaar 5%

Wat een wijn is dit! Erg lekker om te serveren bij desserts met fruit of chocolademousse met frambozen. Lekker bij meringue met mascarpone en rood fruit. Lees meer..

Bestel voor 17:00 uur, vanavond bezorgd (Bennebroek, Heemstede, Vogelenzang, Hillegom en Zwaanshoek)
  • Persoonlijk

    Wijn & Spijs
  • Bestelservice

    Snel & Makkelijk
  • Groot assortiment

    Online & Winkel
  • Wijnkennis

    Van alle soorten wijn!

Productomschrijving

Welke wijn drink je bij meringue met mascarpone en rood fruit?

 

Wat een wijn is dit! Robijnrood met de geur van bosaardbeien en frambozen. De smaak is soepel, zacht en licht sprankelend. Er is een goede balans tussen zuurgraad en fruit.

Erg lekker om te serveren bij desserts met fruit of chocolademousse met frambozen.

 

Recept: Meringue met mascarpone en rood fruit

Bosvruchtensorbetijs
Rood fruit om te garneren
3 el mascarpone
100 g witte chocolade

Meringue:
3 eiwitten
mespunt zout
100 g suiker
100 g poedersuiker, gezeefd
10 druppels citroensap

  • Was de mengkom die je gebruikt om de eiwitten in te kloppen heel goed af, spoel hem met kokend water en droog hem af met een schone theedoek. Het kleinste restje vet kan verhinderen dat de eiwitten goed stijf worden
  • Verwarm de over voor op 100°C
  • Klop de eiwitten met het zout stijf. Begin op lage snelheid en zet de mixer steeds een standje hoger
  • Voeg 2 tot 3 eetlepels kristalsuiker toe, blijf kloppen en strooi vervolgens de rest van de suiker erbij
  • Voeg de druppels citroensap toe zodat de eiwitten goed stijf zijn
  • Strooi de poedersuiker er in 2 of 3 keer bij, klop na elke toevoeging en ten slotte nog 5 minuten door
  • Controleer of de suiker goed is opgelost, zo niet nog even kloppen
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine bolletjes van 20 cm
  • Bak de meringue 1 uur op 100°C, de meringue moet droog aanvoelen en de onderkant moet hard zijn. Laat afkoelen voordat je hem vult

Coulis:
250 g rood fruit (diepvries)
2 el poedersuiker
sap van ½ citroen

  • Pureer het zomerfruit met 2 eetlepels poedersuiker en het sap van de citroen, daarna zeven
  • Meng de coulis met de mascarpone en vul hiermee de meringues
  • Verdeel het rood fruit over de meringues
  • Schep een mooie bol sorbetijs in het midden
  • Schaaf wat witte chocolade over het dessert en serveer direct

 

Over het wijnhuis

Giacomo Bologna was en is met zijn nagelaten wijnhuis Braida de Barbera-koning van Piemonte. Het prachtige wijnhuis met restaurant in Rocchetta Tanaro, aan de Tanaro-rivier, is voor veel wijnliefhebbers het schoolvoorbeeld voor wijnen gemaakt van Barbera. Bologna creëerde in de jaren ’80 een stijl Barbera die tot die tijd nog niet bestond: handmatige selectie, temperatuurgecontroleerde vergisting en rijping op nieuw Frans eikenhout. Afkomstig van wijngaarden nabij de stad Acqui, in de Alto Monferrato.

 

Specificaties

EAN Code
8024384023044
Land
Italië
Streek
Piemonte
Druivenras(sen)
brachetto
Alcoholpercentage
5,5%
Inhoud van de fles
750 ml
Bijzonderheden

Specificaties

EAN Code
8024384023044
Land
Italië
Streek
Piemonte
Druivenras(sen)
brachetto
Alcoholpercentage
5,5%
Inhoud van de fles
750 ml
Bijzonderheden

Braida - Brachetto d'Acqui DOCG 2022

0 beoordelingen

Beoordeel Braida - Brachetto d'Acqui DOCG 2022

Wat een wijn is dit! Erg lekker om te serveren bij desserts met fruit of chocolademousse met framboz..

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Blijf op de hoogte van wijnnieuws en aanbiedingen!

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

Je winkelwagen is nog leeg!

Totaal incl. btw:€0,00