Heerlijk bij pasta met zeevruchten. Ook lekker bij geitenkaas en hartige taarten (bijvoorbeeld met geitenkaas en/of kip). Lees meer..
Opgericht in 1892, vertelt Domaines Paul Mas tegenwoordig het verhaal van eigenaar Jean-Claude Mas, die pionier was op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers.
Afkomstig van twee percelen in de Languedoc: Belluguette en Crès Ricards. Het klimaat is er mediterraan.
De druiven worden apart gevinifieerd. Viognier, Marsanne en Roussanne worden deels vergist op RVS en later op eikenhout. Vermentino en Grenache worden enkel vergist op RVS. 40% van deze wijn ondergaat malolactische gisting. Dit wordt gedaan om de scherpe zuren te verzachten en de wijn ronder te maken. Een deel van de druivenrassen rijpt op RVS, een deel op eikenhout. Vervolgens wordt in maart de definitieve blend gemaakt.
Heerlijk bij pasta met zeevruchten. Ook lekker bij geitenkaas en hartige taarten (bijvoorbeeld met geitenkaas en/of kip).
Heerlijk bij pasta met zeevruchten. Ook lekker bij geitenkaas en hartige taarten (bijvoorbeeld met g..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!