Prachtige, soepele maar ook complexe wijn uit de Ventoux. Pittig, stoer, rokerig en peperig in de neus. Je ruikt bramen, bosbessen en vijgen. Je proeft een sappige, vlezige, volle en kruidige wijn met wat vanille, gekonfijt fruit, tabak, thee en zoethout. Lees meer..
Door zijn sappige en rokerige mondgevoel past Cuvée Niels perfect bij pastrami en carpaccio, maar ook kalfsvlees en gerechten met een saus van bijvoorbeeld oolong thee. Door zijn een ronde afdronk en kruidigheid combineert Cuvée Niels verder prima met uiteenlopende gerechten uit de Franse, Italiaanse en Spaanse keuken. Of serveer licht gekoeld op 14°-16˚C. bij wat vettige vis, tonijn van de grill of gerijpte, harde kazen.
De 28 ha wijngaarden van Domaine de Marotte liggen op de zuidhellingen van de Mont Ventoux op een steenworp afstand van de bekende wijndorpen Gigondas, Vacqueyras en Beaumes-de-Venise. De 20 – 60 jaar oude wijngaarden voor Cuvée Niels staan op verschillende grondsoorten. Op de noord-kant van het domaine is de grond heel kleiachtig. Deze grond zorgt juist in droge jaren weer voor mooie druiven. Op het plateau in het zuiden is het land rijker aan ijzer, zand, kiezelstenen en rotsen. Deze grond heeft als voordeel dat je tijdens natte jaren zeer mooie en gezonde druiven kunt oogsten, omdat water in dit type grond efficiënt in de grond wordt opgenomen. Na de oogst worden de druiven gedeeltelijk gekneusd en ontsteelt en ondergaan voor een deel een maçeration carbonique. De vergisting vindt plaats op een temperatuur van maximaal 28°C gedurende ongeveer 3 weken.
Domaine de Marotte ligt aan de rand van Carpentras, aan de voet van de Mont Ventoux. De Mont Ventoux, de "reus van de Provence", domineert het landschap en de wijngaarden. Midden tussen de wijngaarden ligt een oude versterkte kloosterboerderij – wat daar een Mas genoemd wordt – die dateert uit het einde van de 16e eeuw. Rond deze Mas werden in die tijd vooral groenten en fruit verbouwd en eind 19e eeuw werden er ook truffels gevonden. Maar helaas niet meer, de truffeleiken door de jaren heen vrijwel allemaal ontworteld. Het is deze Mas die in 1998 Daan en Elvire van Dijkman van Nederland naar Zuid-Frankrijk deed verhuizen. Hun zoon Niels was toen nog maar één jaar oud en daarna werden hun andere kinderen Eline, Luc en Jules geboren. Je kunt de namen van hun kinderen terugvinden in de verschillende cuvées van Domaine de Marotte. Daan en Elvire werken al jaren biologisch. Een gezond en divers bodemleven is daarbij belangrijk, het maakt de wijnstokken sterker en minder vatbaar voor ziektes. Domaine de Marotte's wijnen worden verkocht onder de vlag van de AOP (Appellation d’Origine Protégée) Ventoux en Vin de Pays de Méditerranée.
Wil je meer weten over Domaine de Marotte? Neem dan hier een kijkje: https://www.marottevins.com/
Prachtige, soepele maar ook complexe wijn uit de Ventoux. Pittig, stoer, rokerig en peperig in de ne..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!