Elegante Gevrey-Chambertin met grote finesse. Subtiele aroma's van bramen, aalbes, zwarte kersen, frambozen, maar ook bloemig met een vleugje cacao en aardse tonen. Soepel, gekonfijt, peperig en mineralig, met fraaie, zachte tannines en mooie frisheid. Lees meer..
De massieve, maar toch fluweelzachte, tannines van Gevrey-Chambertin geven kracht en stevigheid aan de wijn. Dit is een wijn voor vleeseters. De tannines en smaak zorgen ervoor dat de wijn bijzonder goed bij wild past, vooral wanneer de wijn verder ontwikkeld is. Past ook geweldig bij gemarineerd, gebraden, gegrild of geroosterd rood vlees. Sommige fijnproevers serveren deze wijn bij visgerechten met een rode wijnsaus, zoals een snoekbaarsfilet of tonijn. Gevrey-Chambertin past ook uitstekend bij alle halfharde kazen van koemelk of tajines. Serveer op 15 - 16 °C.
De wijngaarden binnen de 'Village' appellatie staan op bruine, kalkrijke of kalkhoudende bodems. De wijngaarden profiteren ook van de mergel die bedekt is met puinhellingen en het rode slib dat van het plateau afspoelt. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de percelen: Parcelles Sylvie, Billard, Carougeot, Pressonnier, les Crais, En Champs, Croix des Champs, Creux Brouillards en La Justice. De familie Leclerc gebruikt traditionele vinificatietechnieken voor al hun wijnen. Na de oogst worden de druiven ontsteeld, met een koude fermentatie 13 tot 15 dagen. Francois benadrukt het fruitige aspect van de wijn door de druiven slechts 3 uur te persen, in plaats van de gebruikelijke 10 uur. Zo krijgen ze het beste sap voor hun wijnen, terwijl ze de bittere tannines vermijden. Overigens is hun pers uit 1951 een van de drie exemplaren in zijn soort die nog in werking zijn. Na de persing wordt de Gevrey-Chambertin 1 jaar gerijpt in neutrale eikenhouten vaten. Geen filtratie. Francois gebruikt weinig nieuw eikenhout, eigenlijk alleen om het fruit in de wijnen naar voren te brengen. Voor de familie Leclerc is goed houtgebruik een kunst, niet een wetenschappelijk recept.
Toen vader René LeClerc het domein LeClerc in 1961 oprichtte, bevond hij zich in de uiterst benijdenswaardige positie. Alle wijnstokken stonden binnen de appellatie Gevrey-Chambertin in het noorden van de Côte de Nuits. De familie Leclerc bezit daar een domein van circa 11 hectare. Ongeveer drie hectare is Premier Cru en een halve hectare Grand Cru. Sinds het midden van de jaren 70 verkoopt René niet langer alleen de druiven. Onder zijn eigen label maakt hij sindsdien een Bourgogne Rouge. Toen François het familiedomein overnam, nam hij het gedurfde besluit om 50% van hun fruit te verkopen. Niet alleen omdat hij zelf in de wijngaarden en kelder wilde werken, maar ook om volgens zijn filosofie wijn onder zijn eigen label te maken. Met dat doel voor ogen kocht hij wijngaarden erbij in Gevrey Chambertin. Francois deed ervaring op met het maken van wijn op verschillende continenten, waaronder ook in Oregon en Sonoma in de Verenigde Staten. Hij hecht sterk aan traditionele vakkennis. Door de wetenschap van de wijnbouw te (be-)studeren, combineert hij het beste van nieuwe en oude wijnmaaktechnieken. François Leclerc's missie: het brengen van het wijnhuis van zijn familie naar de Bourgondische wijntop door wijnen te produceren die soepel en fruitig zijn in hun jeugd, maar ook nog vele jaren kunnen rijpen in de kelder om zo hun complexiteit te ontwikkelen.
Elegante Gevrey-Chambertin met grote finesse. Subtiele aroma's van bramen, aalbes, zwarte kersen, fr..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!