Pittige Montepulciano uit de Italiaanse Abruzzen met aroma's van rode pruim en kers, granaatappel, balsamico en zoethout. Frisse fruittonen, structuur gevende tannines en levendige zuren in de smaak, plus een aanhoudend pepertje en een pietsie zoetheid. Lees meer..
Montepulciano combineert uitstekend met stevige, hartige gerechten. Montepulciano's tannines zorgen ervoor dat de wijn goed past bij vleesgerechten, en de zuurgraad zorgt ervoor dat hij goed combineert met tomaten en andere gerechten die lastig te combineren zijn, zoals pastagerechten met worst, vooral gerechten met venkelworst of rookworst, maar ook met pasta met ragù en pizza. Het fruitige en robuuste profiel past ook goed bij rijke groenten, stoofschotels en oude kazen. Serveer op 18 º C.
De Fosso Corno wijngaarden in Roseto degli Abruzzi liggen 100-190 meter hoog met uitzicht op de Adriatische Zee en op de imposante bergen van de Gran Sasso. De regio heeft een mediterraan klimaat en de druiven profiteren van de klei bodems, de zon en verkoelende winden vanuit de zee en de bergen. Aires wordt geproduceerd met 100% Montepulciano-druiven. De wijngaarden onderscheiden zich door de speciale aandacht die wordt besteed aan het snoeien. Doel van het snoeien is om de fruitproductie te beperken en ideale omstandigheden te creëren voor luchtcirculatie, essentieel voor een perfecte rijping van de Montepulciano-druiven. De beste druiven worden geselecteerd voor de Riserva. Na de handmatige oogst, van eind september tot half oktober, vindt eerst een inweking gedurende maximaal tien dagen plaats in stalen gistingsvaten, gevolgd door een alcoholische en vervolgens malolactische gisting. Na een fermentatie van 14 dagen in stalen tanks rijpt de wijn ongeveer 12 maanden in grote eikenhouten vaten en vervolgens nog eens ongeveer 12 maanden in stalen tanks. Daarna rust de wijn nog een korte tijd op fles voordat de Riserva op de markt komt.
De wijnregio Abruzzo ligt aan de Adriatische kust in centraal Italië en is vooral bekend om haar rode Montepulciano d'Abruzzo wijnen. De groeiende belangstelling voor Montepulciano uit de regio Abruzzo leidde ertoe dat broer en zus Marco en Sabrina Biscardo in 2001 Fosso Corno, een 30 hectare groot landgoed, kochten in Roseto degli Abruzzi, in de provincie Teramo. De familie, oorspronkelijk afkomstig uit Valpolicella met twee generaties ervaring in de productie van Amarone, wilde land kopen in een gebied dat geschikt is voor de productie van geweldig mooie, rode wijnen. In 2002 werden alle bestaande wijngaarden gerooid en vervangen door nieuwe wijnstokken. Tussen januari en februari 2003 werd 9 hectare Montepulciano (kloon R7 en kloon AP-MP1) aangeplant en tussen 2004 en januari 2005 nog eens 11 hectare. Het landgoed maakt gebruik van selectieve handmatige oogst, duurzame teelt en innovatieve technieken zoals de Appassimento-methode, waarbij de druiven voorzichtig worden gedroogd vóór de vinificatie om hun smaak te intensiveren. Daarnaast zetten Marco en Sabrina Biscardo ook serieus wijngaardmanagement in om de meest typische druif uit de regio, de Montepulciano D'Abruzzo, te laten schitteren. Fosso Corno is tegenwoordig een van de rijzende sterren onder de premium-wijnhuizen in Abruzzo.
Pittige Montepulciano uit de Italiaanse Abruzzen met aroma's van rode pruim en kers, granaatappel, b..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!