Zeer elegante Brunello. Rijke, mondvullende structuur met typische sangiovese aroma's van donkere kersen, pruim, kruiden. In de smaak levendige zuren, gepolijste zwoele tannines, toast en aardse balsamico. Nu al heerlijk maar kan nog zeker 10 jaar rijpen. Lees meer..
Angelo Gaja kocht Pieve Santa Restituta in Toscane in 1994. Hij wilde kijken wat hij met sangiovese druiven kon bereiken in Montalcino, sangiovese wordt in Montalcino ook wel “Brunello” genoemd. Het eerste jaar dat Pieve Santa Restituta op de markt kwam was 2005. Elegante Brunello, mondvullend, rijp. In de geur kers, pruim, tijm en rozemarijn. In de afdronk maakt deze rode wijn indruk met zijn aanzienlijke lengte. Past uitstekend bij een stevige lasagne of vleesgerechten zoals entrecote, gebraden kip en varkenskarbonade met teriyakisaus. Ook aanbevolen om te serveren op een temperatuur van 18°C-20°C. bij groentegerechten, gebakken macaroni of gerijpte kazen, zoals Toscaanse pecorino.
Gaja's Pieve Santa Restituta is wat je noemt een klassieke Brunello di Montalcino. De wijngaarden van Pieve Santa Restituta in Montalcino liggen op een bijzonder bevoorrechte locatie, op het zuiden en zuidwesten. De hoogte variëreert van 300 tot 350 meter boven zeeniveau. De ‘witte’ rotsachtige bodems in de zuidwestelijke deel zone van de appellatie Brunello di Montalcino, bleken ideaal voor de teelt van kwaliteitsdruiven. De Gaja Brunello di Montalcino is gemaakt van een zorgvuldige selectie druiven afkomstig van de wijngaarden Rennina en Sugarille, samen met die uit Torrenieri. De wijngaarden van Rennina en Sugarille beschikken over een klei-kalkhoudende bodem verrijkt met aanzienlijke hoeveelheden galestro, een rotsachtige, schistachtige kleigrond, terwijl het terrein van Torrenieri bestaat uit een mengsel van klei, slib en zand. De druiven voor de Brunello worden apart geoogst en vergist op RVS. Hierna wordt de wijn gedurende 24 maanden op houten vaten gelagerd, waarna het blenden plaats vindt. Vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden op betonnen vaten en aansluitend nog 2 jaar op fles.
De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Gaja wordt algemeen erkend als één van de meest revolutionaire wijnhuizen van Italië. Deze revolutie begint in 1961 met de achterkleinzoon van Giovanni, Angelo Gaja, een van de meest charismatische en succesvolle wijnmakers van Italië. Angelo krijgt niet alleen krediet voor het uit de vergetelheid halen van Barbaresco, maar ook als voortrekker van de moderne Italiaanse wijnbouw.
Naast de wijngaarden in Piemonte bezit Gaja sinds 1994 ook wijngaarden in Toscane, in het landgoed Pieve Santa Restituta in Montalcino. Het is de eerste uitbreiding buiten de Barbaresco- en Barolo-gebieden sinds de oprichting van Gaja in 1859. De naam is afgeleid van het antieke woord 'Pieve' (wat kerk betekent). Sinds de 12e eeuw wordt hier wijn gemaakt. De wijnlabels zijn niet alleen een eerbetoon aan de plaats maar vertegenwoordigen ook de typische kleuren van de Gaja-familie, zwart en wit. Later, in 2020 wordt een extra stuk land van vijf hectare aangekocht op 630 meter hoogte, nabij de zogenaamde Passo del Lume Spento. Sind 2004 staat Gaia Gaja aan het hoofd van het wijnhuis. Samen met haar zus Rosanna en broer Giovanni zet zij de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. Gaja's wijnen overtuigen eigenlijk altijd en de voor Gaja kenmerkende elegantie vind je steevast terug in elke fles.
Zeer elegante Brunello. Rijke, mondvullende structuur met typische sangiovese aroma's van donkere ke..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!