Elegante, harmonieuze Pouilly-Loché uit de Bourgogne met de geur van witte bloemen, krijt, citrus en subtiele tonen van anijs, venkel en lindebloesem. Mineraal, lekker zoutig, sappig en puur, delicaat. evenwichtig en ingetogen, Aromatische lange afdronk. Lees meer..
De levendige aroma's in deze wijn lenen zich uitstekend voor karaktervolle en zelfs gedurfde combinaties, zoals gerookte zalm op toast, garnalen, loempia's of sushi. Pouilly-Loché kan ook goed worden gegeten bij gerechten met wit vlees, groentengerechten of zoete aardappelen, parelhoen met olijven en Aziatische gerechten zoals varkensvlees met ananas en tandoorikip. Serveer op 10- 12 °C.
De ongeveer 50 jaar oude wijnstokken staan in de gemeente Loché in de Mâconnais. Ze staan op de middenhelling tussen 200 en 250 meter met uitzicht op het oosten en de Saônevallei. De bodem is samengesteld uit complexe, ijzerrijke kleikalksteen uit het Jura-tijdperk. Het terroir hier is rijk aan calcium en ideaal voor de teelt van de witte Chardonnay-druif. Wanneer de druiven rijp zijn worden ze met de hand geplukt en in hun geheel naar de pers gebracht. Er wordt direct geperst. Vinificatie gebeurt zonder toevoeging van zwavel, met gebruik van inheemse gisten. Daarna volgt een 12 maanden rijping, waarvan 20% in nieuwe eikenhouten vaten.
Chasselas, een klein dorpje in het zuiden van Bourgondië, ligt in het hart van een natuurlijk dal dat beplant is met wijnranken. Halverwege de 20e eeuw, in 1954, begonnen Marie-Geneviève and André Pacaud op een steenworp afstand van de Roche de Solutré een gemengde landbouwbedrijf met wijnbouw en veeteelt. Het was niet meer dan logisch dat hun zoon Guy eind jaren zeventig het landgoed overnam. Hij breidde de wijnbouw snel uit door rond het dorp wijngaarden op te kopen en wijnranken te planten. In 2014 neemt Julien Pacaud samen met zijn broer Sebastien het voorouderlijk domein van 13 hectare over. De wijngaarden liggen vooral in de buurt van de “Chapelle aux Loups” (de kapel van de wolven), het kerkje waarnaar de plaats Chasselas is genoemd. Julien en Sebastien, de derde generatie, werken biologisch-dynamisch. Voor hen is de balans van het ecosysteem in elke wijngaard essentieel om evenwichtige wijnen te kunnen produceren. Zij maken gebruik van de nieuwste inzichten, maar met respect voor de traditie van hun voorgangers. De opbrengst van de wijngaarden wordt bewust beperkt, er wordt zo min mogelijk ingegrepen om het terroir het werk te laten doen. De wijnen worden zo natuurlijk mogelijk gemaakt met eigen gist, en rijpen 12 tot 24 maanden in vaten of ‘foudres’, of in keramiek.
Elegante, harmonieuze Pouilly-Loché uit de Bourgogne met de geur van witte bloemen, krijt, citrus ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!