De regio Catalonië in Spanje kent een mediterraan klimaat. De bodems van de wijngaarden bestaan voornamelijk uit leem en klei. Zowel het klimaat met voldoende zon en verfrissing van de zeewind, als de vochtrijke bodem zorgen voor druiven die rijk van smaak zijn.
De druiven macabeo (80%) en chardonnay (20%) worden apart en gekoeld vergist in roestvrij stalen tanks. Uiteindelijk ontstaat er 12,5% alcohol in de wijn.
De wijn is licht strogeel van kleur. Je ruikt appel, peer en kruisbes. Je proeft een frisse maar ook zachte wijn.
Op het etiket van alle Ramón Roqueta wijnen zie telkens vier symbolen. Het eikenblad staat voor kracht en
vernieuwing. Het wiel herinnert aan de traditionele manier van druiven plukken. De vlam staat voor familie en een veilig thuisfront. De druiven vormen de pure expressie van het ambacht.
De geschiedenis van het wijnhuis Ramón Roqueta gaat 120 jaar en 5 generaties terug. Het wijnhuis in Manresa werd opgericht in 1898 door Ramón Roqueta Torrentó, een ondernemende en vindingrijke zakenman.
Waar familiebedrijven - ook in de wijnbouw – doorgaans kleinschalig beginnen, neemt het succes soms een vlucht en groeien ze uit tot grote bedrijven met vele hectares aan wijngaarden en meerdere wijnkelders in verschillende herkomstgebieden. Het Catalaanse Ramón Roqueta is daarvan een goed voorbeeld.
De wijnen waren na de oprichting zo populair dat het bedrijf zich gaandeweg uitbreidde met domeinen in verscheidene delen van Catalunya. Ondanks hun groei en streven naar technisch perfecte wijnen is de familie Roqueta altijd trouw gebleven aan de tradities van hun geboortestreek en heeft ze deze zelfs nieuw leven ingeblazen.
De wijnen hebben een modern, fruitig karakter en zijn gemaakt van authentieke druiven uit de streek. In iedere fles is de specifieke herkomst terug te proeven.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!