Prachtige, nog jonge, spätburgunder met een verbluffende frisheid, delicaat fruit en een typische pinot-noir kruidigheid. Aroma's van rode kersen, bessen, bosbessen, mint en subtiele vanille tonen. Fijne houttonen in minerale afdronk, die nog lang nadanst Lees meer..
Spätburgunder is legendarisch vanwege de vele combinatiemogelijkheden met gerechten. Het past uitstekend bij klassieke zomergerechten zoals gebraden gevogelte, vlees, gegrilde of gerookte zalm en kaas. Pinot noir combineert ook uitstekend met paddenstoelen gerechten, en dus ook bij een paddenstoelenrisotto. Serveer op 12 - 14 °C.
Weingut Wittmann heeft 62 hectare aan wijngaarden in het dorp Westhofen, tussen de glooiende kalksteenheuvels in het zuidelijke deel van de regio Rheinhessen, net ten westen van de Rijn. Daar produceren de Wittmanns rieslings en spätburgunders (pinot noir) van topkwaliteit. Wijn van hoge kwaliteit komt niet vanzelf. Het begint in de wijngaarden met opbrengstvermindering, selectieve handpluk en andere biodynamische maatregelen gedurende het hele jaar. De biologische en biodynamische wijnbouw filosofie strekt zich ook uit tot de kelders. Na de oogst volgt een zachte ontsteling en fermentatie op de schil. Dit vormt de basis voor deze elegante pinot noir. De wijn rijpt ongeveer 14 maanden op traditionele Franse eikenhouten vaten.
De familie Wittmann verzorgt al sinds de 17e eeuw de wijngaarden in het dorp Westhofen in Rheinhessen. De ervaring van meer dan 350 oogsten, verspreid over 15 generaties, getuigt van een generatielange opgebouwde wijnbouwkennis en vakkundigheid. Tegenwoordig wordt Weingut Wittmann gezamenlijk beheerd door Philipp, zijn vrouw Eva Clüsserath (die ook het wijnhuis Ansgar Clüsserath in de Moezel beheert) en Philipps ouders, Günter en Elisabeth Wittmann. De samenwerking tussen de twee generaties leidde tot de wedergeboorte van het wijnhuis en begeleidde het door een succesvolle overgang van conventionele naar ecologisch bewuste wijnbouw. Het was Philipps vader, Günter, die het wijnhuis op dit pad zette door alle wijngaarden te converteren naar biologische wijnbouw. Philipp ging nog een stap verder en implementeerde in 2004 biodynamische wijnbouwmethoden. Wanneer je Philipp's filosofie in één woord zou moeten samenvatten, dan is dat: balans. Philipp's combineert traditionele en natuurlijke wijnbouw en streeft ernaar terroirgedreven wijnen te produceren die het karakter van het fruit en het land benadrukken, met minimale ingrepen in de wijngaard en de kelder.
Prachtige, nog jonge, spätburgunder met een verbluffende frisheid, delicaat fruit en een typische p..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!