‘Moderne klassieke’ riesling uit Rheinhessen met aroma’s van perzik, appel, grapefruit en mandarijn en wat kruidige duindoorn. In de mond elegant, rijpe zuren, veel sap en zonnig geel fruit, meloen en ananas. Kalkachtige mineraliteit in de lange afdronk. Lees meer..
Weingut Wittmann - 100 Hügel past perfect bij gegrilde vis of kip, op smaak gebracht met zout en citroen of een romige saus, zoals een Elzasser coq au Riesling in een romige champignonsaus. Maar eigenlijk is varkensvlees, zowel vers als charcuterie, een traditionele combinatie met droge riesling. En denk ook eens aan Aziatische gerechten of een romige risotto. Serveer op 9 - 11 °C.
Weingut Wittmann heeft 62 hectare aan wijngaarden in het dorp Westhofen, tussen de glooiende kalksteenheuvels in het zuidelijke deel van de regio Rheinhessen, net ten westen van de Rijn. Daar produceren de Wittmanns rieslings van topkwaliteit. De vruchtbare, zonnige heuvels rond Westhofen zijn de thuisbasis van de wijnstokken voor de frisse, sappige cépagewijn "100 Heuvels". De biologische en biodynamische wijnbouw filosofie strekt zich uit van de wijngaarden tot de kelders, waar de handgeplukte druiven zachtjes worden geperst in een moderne pneumatische pers. Dit resulteert in sap zonder de bitterheid die kan ontstaan bij zware persing. Het sap fermenteert vervolgens spontaan met natuurlijke gisten in roestvrijstalen tanks of neutrale eikenhouten vaten. De natuurlijke en langzame fermentatie is bedoeld om de aroma's te behouden en evenwichtige wijnen te produceren met een opvallende combinatie van elegantie en frisheid.
De familie Wittmann verzorgt al sinds de 17e eeuw de wijngaarden in het dorp Westhofen in Rheinhessen. De ervaring van meer dan 350 oogsten, verspreid over 15 generaties, getuigt van een generatielange opgebouwde wijnbouwkennis en vakkundigheid. Tegenwoordig wordt Weingut Wittmann gezamenlijk beheerd door Philipp, zijn vrouw Eva Clüsserath (die ook het wijnhuis Ansgar Clüsserath in de Moezel beheert) en Philipps ouders, Günter en Elisabeth Wittmann. De samenwerking tussen de twee generaties leidde tot de wedergeboorte van het wijnhuis en begeleidde het door een succesvolle overgang van conventionele naar ecologisch bewuste wijnbouw. Het was Philipps vader, Günter, die het wijnhuis op dit pad zette door alle wijngaarden te converteren naar biologische wijnbouw. Philipp ging nog een stap verder en implementeerde in 2004 biodynamische wijnbouwmethoden. Wanneer je Philipp's filosofie in één woord zou moeten samenvatten, dan is dat: balans. Philipp's combineert traditionele en natuurlijke wijnbouw en streeft ernaar terroirgedreven wijnen te produceren die het karakter van het fruit en het land benadrukken, met minimale ingrepen in de wijngaard en de kelder.
‘Moderne klassieke’ riesling uit Rheinhessen met aroma’s van perzik, appel, grapefruit en mand..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!