Weelderig, stuivende witte wijn van cabernet blanc druiven. Bouquet van kruisbessen, witte bessen en paprika, aroma's die herinneren aan een sauvignon blanc. In de mond sappig, kruidig , harmonieus met een vleugje rijpe passievrucht, lychee en vuursteen Lees meer..
Geniet van de Linge wit Sauvi in combinatie met witte asperges, een gepocheerd eitje of een klassieke Waldorfsalade. Deze wijn past ook uitstekend bij vis, salades of andere groentegerechten. Als jouw recept dille, courgette, venkel, artisjok of erwten bevat, ga er voor in combinatie met deze wijn. Serveer op 8° – 10°C.
Centraal gelegen, in het mooie Betuwse landschap liggen de wijngaarden van het Betuws Wijndomein. Sinds 2018 heeft het Betuws Wijndomein een omvang van circa 7 hectare met in totaal circa 21.500 wijnstokken. Bewust koos wijnmaker Diederik Beker voor druivenrassen die tegen het Nederlandse klimaat en de Betuwse rivierklei bestand zijn, zoals voor witte wijnen johanniter, solaris, palatina en souvignier gris, en voor rode wijnen druiven zoals regent, cabernet cortis, muscat bleu en pinotin. Zo kan hij duurzamer werken omdat hij minder bestrijdingsmiddelen hoeft te gebruiken. De Linge Wit Sauvi 2023 wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde cabernet blanc druiven die met de hand zijn geoogst. De fermentatie vindt plaats in roetsvrijstalen vaten. De druif cabernet blanc is een complexe kruising van cabernet sauvignon en onbekende ziekteresistente variëteiten, waaronder vermoedelijk silvaner en riesling. Cabernet blanc wordt vaak omschreven als een druif die in de geur lijkt op sauvignon blanc, maar ook wat kenmerken van riesling heeft, zoals aroma's van steenfruit.
Na zijn studie Agricultural Business Technology aan de HAS startte Diederik Beker met hulp van ouders en broers in 2004 met de aanplant van 1 ha druivenstokken op het kleinschalige akkerbouwbedrijf van zijn ouders. In Erichem, vlakbij het historische stadje Buren in de Betuwe, werkt Diederik, samen met partner Arina van Leenen, op een natuur-inclusieve wijze met respect voor mens en dier. Er is bewust gekozen voor duurzame wijnteelt. De kwaliteit van de wijn bepaal je volgens Diederik niet in de kelder, maar in de wijngaard. De druiven moeten in perfecte conditie zijn wanneer je ze oogst. Dat proef je niet alleen in de kwaliteit van de wijnen, maar blijkt ook uit de erkenning en de vele prijzen die de wijnen van het wijndomein krijgen. Tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen 2024 ontving het Betuws Wijndomein maar liefst 7 gouden medailles en Diederik (zowel in 2017 als in 2024) de titel beste wijngaardenier. Het Betuws Wijndomein is inmiddels met haar 7 ha uitgegroeid tot een serieus wijnbedrijf. Toch ziet Diederik zijn wijnen als een streekproduct, naast de andere lokale producten die Arina en Diederik in eigen beheer produceren zoals HopHout thee, Betuwse Bruis en verschillende Linge Digestieven. Maar wijn maken blijft Diederik's passie. Hij leert iedere dag nog bij en wijn maken is ieder seizoen anders. Duurzame wijnteelt is heel precies werken en zijn gedrevenheid is de motor die Diederik aanzet om uit zijn druiven de beste wijn te maken.
Weelderig, stuivende witte wijn van cabernet blanc druiven. Bouquet van kruisbessen, witte bessen en..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!