Karaktervolle, soepele rosé uit de Loire in Frankrijk. Dit is een heerlijke, naar intens rood- en zwart fruit geurende, geperste rosé gemaakt van 100% malbec, lokaal côt genoemd. Complex en aromatisch met ronde tannines en een frisse, zachte afdronk. Lees meer..
Serveer deze rosé gekoeld op 10°C tot 12°C bij visfilets in folie, gegrild vlees, spiesjes, paëlla, kebab, gegrilde of gevulde paprika's, salades en andere hartige gerechten of Indiaanse gerechten op basis van curry. Dan wel als aperitief, of bij charcuterie, gegrild vlees en kaas uit de picknickmand en desserts met rood fruit.
De wijngaarden in de regio Touraine van Val de Loire bestaan uit zanderige kleigronden bedekt met stenen die warmte van de zon opvangen en 's nachts afgeven om de temperaturen in de wijngaard gematigd te houden. Gecombineerd met het continentale, gematigde klimaat betekent dit dat druiven langzaam kunnen rijpen en hun natuurlijke aromatische karakter behouden. Dit is een geperste rosé, voornamelijk gemaakt van côt-druiven, geen saignée rosé. Bij aankomst in de kelder worden de druiven geperst. Na 24 uur gaan we over tot statische bezinking. Vervolgens worden de geselecteerde sappen vergist in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten. De vergistings-temperatuur ligt ergens tussen 15 en 20 °C. Na meerdere overhevelingen (soutirages) vindt er slechts één filtratie plaats voor het bottelen.
Het Domaine de la Reaudie ligt in Mareuil-sur-Cher in het zuiden van de Loire wijnregio Touraine op de hellingen van de linkeroever van de Cher. Domaine de la Renaudie is het familiebedrijf van wijnliefhebbers Patricia en Bruno Denis en hun dochter Charlotte. De ongeveer 30 ha wijngaarden van het domein vallen onder 2 appellaties AOP Touraine (13,26 Ha) en AOP Touraine Chenonceaux (17,74 Ha). Dat was wel even anders in 1928 toen Renaudie met slechts 2 hectare werd opgericht door Albert Denis. Na stages in Rutherglen en de Kaap, keerde dochter Charlotte in 2016 terug naar het familiedomein om de wijnmakerij over te nemen van Patricia en Bruno, die nog steeds de voorkeur geeft aan zijn werk in de wijngaarden. Sinds Charlotte's terugkeer is er wel het een en ander veranderd. Er zijn bijvoorbeeld gewassen tussen de wijnstokken geplant voor stikstof- of waterretentie. En wordt er geen zwavel meer gebruikt tijdens de fermentatie, waardoor de wijnen een meer fruitige expressie krijgen. Maar vlak ook de rol van Patricia niet uit. Patricia volgde een opleiding in Bordeaux en heeft hard gewerkt aan de herindeling van de Loire-appellaties met als doel om de lokale druivenrassen als sauvignon blanc, côt en cabernet franc te beschermen. In 2011 resulteerde dit in een nieuwe appellatie Touranie-Chenonceaux. De wijnfilosofie van de familie Denis is eenvoudig: elegante wijnen maken die zowel liefhebbers van wijn, als van het leven, plezier zullen brengen. Er worden duurzame praktijken gevolgd, met certificering door Terra Vitis en, vanaf de vintage van 2020, HVE - Haute Valeur Environnementale.
Karaktervolle, soepele rosé uit de Loire in Frankrijk. Dit is een heerlijke, naar intens rood- en z..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!