Expressieve, karakteristieke terroir blend uit de Côtes du Rhône met aroma's van zwarte bessen, pruimen, bosbessen, zwarte peper en subtiele rokerige tonen. In de mond is de wijn fris en zijdezacht, met aroma's van cassis, myrtille en soepele tannines. Lees meer..
Côtes du Rhône-wijnen zijn ongelooflijk veelzijdig en passen goed bij een breed scala aan gerechten. Rode Côtes du Rhône wijnen, vaak gedomineerd door grenache, passen uitstekend bij gegrild, gebraden, gestoofd vlees, Griekse moussaka en bij diverse kazen. Doet het ook goed bij charcuterie, pizza, gebraden kip en kazen. Serveer op 16 - 18 °C.
Domaine des Favards ligt in het hart van de schilderachtige zuidelijke Rhônevallei op klei-kalksteen en steenachtige terroirs. Favards cultiveert daar 25 hectare in de appellations Côtes du Rhône en Plan de Dieu (Côtes du Rhône Villages) volgens de biologische landbouw. De Côtes du Rhône wijngaarden profiteren van een terroir met een gematigd mediterraan klimaat. De wijngaarden staan op kalksteenterrassen in een heuvelachtige landschap en kennen een klimaat met een lichte Mistral-invloed. De bodems bestaan uit klei-kalksteen en opgerolde kiezels. Na de oogst vindt een totale ontsteling plaats, daarna fermentatie in thermisch gereguleerde roestvrijstalen vaten. Deze blend wordt gekenmerkt door zijn terroir.
Casimir Barbaud kocht het landgoed in 1920. Destijds was de 18 hectare grotendeels beplant met moerbeibomen voor de productie van zijderupsen. Slechts één perceel was beplant met wijnstokken. Met het idee om zelf eigen wijn te produceren en zelf te vinificeren, bouwde Casimir een kelder als verlengstuk van de familieboerderij. Zoals alle Provençaalse mensen in die tijd had hij een bijnaam: de “Favard”. Deze uitdrukking verwijst naar de boon die tijdens het feest van Driekoningen in de koningscake wordt aangetroffen. Na zijn zoon Maurice Barbaud nam in 1980 Jean-Paul Barbaud het familiebedrijf over. Net als zijn vader maakt hij zelf wijn en begint hij zijn wijnen te bottelen om rechtstreeks te verkopen. Hij moet dan een naam voor zijn wijngaard kiezen. Het wordt het Domaine des Favards, als eerbetoon aan zijn grootvader Casimir. In 2010 voegt Céline Barbaud zich bij haar vader. Met een diploma in scheikunde en plantenbiologie in haar zak, en na een aantal jaar in de wijnsector te hebben gewerkt om ervaring op te doen, brengt ze een nieuw elan naar de familiewijngaard. De gehele wijngaard wordt omgebouwd tot biologische landbouw. Ze renoveert de wijngaard en de kelder en creëert nieuwe cuvées. De nieuwste? “Sur un Fil”, een 100% syrah-wijn, gevinifieerd zonder toegevoegde sulfieten.
Expressieve, karakteristieke terroir blend uit de Côtes du Rhône met aroma's van zwarte bessen, p..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!