Jonge, frisse Montepulciano uit de Italiaanse Abruzzen. Aangenaam met delicate aroma's van morellen kersen, bosvruchten, pruimen en wat kruidigheid. Stevig, vol van smaak met subtiel laagje aardse tannines, een evenwichtige zuurgraad en soeple structuur. Lees meer..
Montepulciano combineert uitstekend met stevige, hartige gerechten, zoals pastagerechten met worst, vooral gerechten met venkelworst of rookworst, of pasta met ragù, pizza en gegrild of gebraden vlees. Het fruitige en robuuste profiel past ook goed bij rijke groenten, stoofschotels en oude kazen.Serveer op 16-18 º C.
De Fosso Corno wijngaarden in Roseto degli Abruzzi liggen 100-190 meter hoog met uitzicht op de Adriatische Zee en op de imposante bergen van de Gran Sasso. De regio heeft een mediterraan klimaat en de druiven profiteren van de klei bodems, de zon en verkoelende winden vanuit de zee en de bergen. Aires wordt geproduceerd met 100% Montepulciano-druiven. De wijngaarden onderscheiden zich door de speciale aandacht die wordt besteed aan het snoeien. Doel van het snoeien is om de fruitproductie te beperken en ideale omstandigheden te creëren voor luchtcirculatie, essentieel voor een perfecte rijping van de Montepulciano-druiven. Na de handmatige oogst, van eind september tot half oktober, vindt eerst een inweking gedurende maximaal tien dagen plaats in stalen gistingsvaten, gevolgd door een alcoholische en vervolgens malolactische gisting. De wijn rijpt vervolgens ongeveer vier maanden in stalen vaten. Daarna rust de wijn nog een korte tijd op fles voordat Aires op de markt komt.
De wijnregio Abruzzo ligt aan de Adriatische kust in centraal Italië en is vooral bekend om haar rode Montepulciano d'Abruzzo wijnen. De groeiende belangstelling voor Montepulciano uit de regio Abruzzo leidde ertoe dat broer en zus Marco en Sabrina Biscardo in 2001 Fosso Corno, een 30 hectare groot landgoed, kochten in Roseto degli Abruzzi, in de provincie Teramo. De familie, oorspronkelijk afkomstig uit Valpolicella met twee generaties ervaring in de productie van Amarone, wilde land kopen in een gebied dat geschikt is voor de productie van geweldig mooie, rode wijnen. In 2002 werden alle bestaande wijngaarden gerooid en vervangen door nieuwe wijnstokken. Tussen januari en februari 2003 werd 9 hectare Montepulciano (kloon R7 en kloon AP-MP1) aangeplant en tussen 2004 en januari 2005 nog eens 11 hectare. Het landgoed maakt gebruik van selectieve handmatige oogst, duurzame teelt en innovatieve technieken zoals de Appassimento-methode, waarbij de druiven voorzichtig worden gedroogd vóór de vinificatie om hun smaak te intensiveren. Daarnaast zetten Marco en Sabrina Biscardo ook serieus wijngaardmanagement in om de meest typische druif uit de regio, de Montepulciano D'Abruzzo, te laten schitteren. Fosso Corno is tegenwoordig een van de rijzende sterren onder de premium-wijnhuizen in Abruzzo.
Jonge, frisse Montepulciano uit de Italiaanse Abruzzen. Aangenaam met delicate aroma's van morellen ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!