Boeiende witte Douro blend van viosinho en verdelho met aroma's van citrusfruit en delicate florale hints. De natuurlijke hoge zuurgraad en de uitgesproken mineraliteit zorgen voor volume en textuur. Lange, frisse afdronk. Echt een eetvriendelijke wijn. Lees meer..
Crasto's superior wit is er voor alle gelegenheden en past goed bij diverse lichte gerechten en zelfs bij bepaalde kazen. Crasto superior wijnen zijn een ideale tafelgenoot bij gekookte of geroosterde kabeljauw, bij asperges of andere gerechten met witte sauzen en schaaldieren, zoals krab en kreeft. Serveer op 10-12º C.
Quinta do Crasto heeft in haar wijngaardbeheer de biologische landbouwmethoden omarmd en zet zich sterk in voor het behoud van de biodiversiteit in de Douro-regio. Hun toewijding aan duurzame landbouw en de combinatie van traditionele technieken en moderne technologieën versterkt een eigen, herkenbaar smaakprofiel. De wijnen zijn terroir-gedreven, beïnvloed door de specifieke eigenschappen van de plaats waar het is geproduceerd. Crasto wit wordt geproduceerd van de witte druiven viosinho en verdelho. Crasto betekent dat de druiven ook afkomstig zijn van Quinta da Cabreira. De wijnstokken staan aangeplant op granieten bodems op een hoogte van 600 meter op hellingen en terrassen (patamares). De leeftijd van de stokken is 25 jaar en ouder. De druiven, geoogst in de subregio Boven-Douro, worden bij aankomst in de kelder worden de druiven gesorteerd. Na het ontstelen en persen wordt het sap gekoeld tot 8 °C en 48 uur in roestvrijstalen tanks bewaard om te bezinken. De gisting begint in deze tanks en wordt vervolgens overgebracht naar Franse eikenhouten vaten voor 6 maanden rijping. Nieuwe vaten 50% naast 50% gebruikte vaten.De vaten worden opgeslagen in een rekkensysteem met rollen, waardoor de vaten kunnen worden gedraaid om de fijne droesem te roeren zonder zuurstoftoevoer.
In het noorden van Portugal, tussen de steden Régua en Pinhão, ligt het wijnbedrijf Quinta do Crasto midden in het hart van de Dourovallei. Ooit stond hier een Romeins 'castrum' ('fort'), vandaar de naam 'castro'. De eerste vermelding van wijnmaken dateert uit 1615. Snel daarna kreeg het domein de status 'feitoria', de hoogste wijnbouwclassificatie uit die tijd. Tussen 1758 en 1761 gaf de markies van Pombal opdracht tot de plaatsing van 335 granieten markeringen om de grenzen van het wijngebied van de Dourovallei aan te geven. Dit maakte de Douro tot het eerste afgebakende en gereguleerde wijngebied ter wereld. Een van de 'marcos pombalinos' is vandaag de dag nog te zien op het domein. Quinta do Crasto werd in 1918 gekocht door Constantino de Almeida, oprichter van het gerenommeerde wijnhuis Constantino, dat portwijn en brandewijn produceerde en exporteerde. In 1981 nemen Leonor Roquette, dochter van Fernando Moreira d'Almeida, en haar echtgenoot Jorge Roquette het meerderheidsbelang en het beheer van het Quinta do Crasto over. Samen met hun zonen werken ze niet alleen aan het uitbreiden van het wijngaard arsenaal, maar ook aan de renovatie en innovatie van de kelders. Tegenwoordig staat Quinta do Crasto bekend om zijn innovatieve methoden en robuuste portfolio van uitzonderlijke wijnen. Quinta do Crasto produceert naast overtuigende witte, rosé en rode Dourowijnen, nog steeds portwijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit.
Boeiende witte Douro blend van viosinho en verdelho met aroma's van citrusfruit en delicate florale ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!