Moderne, levendige blend van de witte druiven gouveio, roupeiro en rabigato uit de Portugese Douro. Expressief, met complexe aroma's van citrus, gras en hints van oranjebloesem. Heerlijk fris, elegante textuur, met opvallende minerale tonen in de afdronk Lees meer..
Crasto's Douro wit is er voor alle gelegenheden en past goed bij diverse lichte vleesgerechten en zelfs bij bepaalde kazen. Jongere Crasto branco wijnen zijn een ideale tafelgenoot bij gekookte kabeljauw met kikkererwten of geroosterde kabeljauw, bij kip- of konijn gerechten met witte sauzen of zeebaars, en schaaldieren, zoals krab, mosselen en kokkels. Serveer op 8-10º C.
Quinta do Crasto heeft in haar wijngaardbeheer de biologische landbouwmethoden omarmd en zet zich sterk in voor het behoud van de biodiversiteit in de Douro-regio. Hun toewijding aan duurzame landbouw en de combinatie van traditionele technieken en moderne technologieën versterkt een eigen, herkenbaar smaakprofiel. De wijnen zijn terroir-gedreven, beïnvloed door de specifieke eigenschappen van de plaats waar het is geproduceerd. Crasto wit wordt geproduceerd van de witte druiven viosinho, gouveio en rabigato. Crasto betekent dat de druiven ook afkomstig zijn van Quinta do Querindelo, het andere landgoed van de familie, dat zich net naast Quinta do Crasto bevindt. De wijnstokken staan aangeplant op granieten bodems op een hoogte van 600 meter op hellingen en terrassen (patamares). De leeftijd van de stokken is 20 jaar en ouder. Bij aankomst in de kelder worden de druiven gesorteerd en het sap wordt na persing overgebracht naar roestvrijstalen tanks waar het 48 uur blijft bij 8 °C. De alcoholische gisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks bij 14 °C gedurende 30 dagen. 85% van de blend rijpt in roestvrijstalen vaten en 15% wordt gedurende 3 maanden gefermenteerd en gerijpt in gebruikte Franse eikenhouten vaten van 225 liter, waarbij af en toe de droesem wordt geroerd.
In het noorden van Portugal, tussen de steden Régua en Pinhão, ligt het wijnbedrijf Quinta do Crasto midden in het hart van de Dourovallei. Ooit stond hier een Romeins 'castrum' ('fort'), vandaar de naam 'castro'. De eerste vermelding van wijnmaken dateert uit 1615. Snel daarna kreeg het domein de status 'feitoria', de hoogste wijnbouwclassificatie uit die tijd. Tussen 1758 en 1761 gaf de markies van Pombal opdracht tot de plaatsing van 335 granieten markeringen om de grenzen van het wijngebied van de Dourovallei aan te geven. Dit maakte de Douro tot het eerste afgebakende en gereguleerde wijngebied ter wereld. Een van de 'marcos pombalinos' is vandaag de dag nog te zien op het domein. Quinta do Crasto werd in 1918 gekocht door Constantino de Almeida, oprichter van het gerenommeerde wijnhuis Constantino, dat portwijn en brandewijn produceerde en exporteerde. In 1981 nemen Leonor Roquette, dochter van Fernando Moreira d'Almeida, en haar echtgenoot Jorge Roquette het meerderheidsbelang en het beheer van het Quinta do Crasto over. Samen met hun zonen werken ze niet alleen aan het uitbreiden van het wijngaard arsenaal, maar ook aan de renovatie en innovatie van de kelders. Tegenwoordig staat Quinta do Crasto bekend om zijn innovatieve methoden en robuuste portfolio van uitzonderlijke wijnen. Quinta do Crasto produceert naast overtuigende witte, rosé en rode Dourowijnen, nog steeds portwijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit.
Moderne, levendige blend van de witte druiven gouveio, roupeiro en rabigato uit de Portugese Douro. ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!