Gastronomisch en complex met intense aroma’s van gerijpt donker fruit en de kruidigheid van peper, kruidnagel, laurier en tabak. Je proeft de zwarte bessen, kersen en levendige tanninestructuur van de regent en cabernet cortis, wat vlierbessen en vanille. Lees meer..
De Linge rood - Cuvee Signature combineert uitstekend met een wildschotel met aardpeerpuree, gebakken entrecote, gedroogde worst of een Hollands kaasplateau. Past bovendien goed bij pittige charcuterie, zoals chorizo, chili con carne of pasta met een vleessaus. En trek Cuvee Signature in de koudere maanden ook eens open als aperitief of als fijne avondwijn. Serveer op 16° – 18°C.
Centraal gelegen, in het mooie Betuwse landschap liggen de wijngaarden van het Betuws Wijndomein. Sinds 2018 heeft het Betuws Wijndomein een omvang van circa 7 hectare met in totaal circa 21.500 wijnstokken. Bewust koos wijnmaker Diederik Beker voor druivenrassen die tegen het Nederlandse klimaat en de Betuwse rivierklei bestand zijn, zoals voor witte wijnen johanniter, solaris, palatina en souvignier gris, en voor rode wijnen druiven zoals regent, cabernet cortis, muscat bleu en pinotin. Zo kan hij duurzamer werken omdat hij minder bestrijdingsmiddelen hoeft te gebruiken. De druiven regent en cabernet cortis voor de Cuvee Signature worden met de hand geoogst. Cabernet cortis voegt versgemalen peper, cassis en rijpe vlierbessen aan de smaak van de wijn toe en de regent rijpe pruimen, kersen en soms rode paprika. De tannines in de cabernet cortis maken het tot een ideale druif voor een lange rijping op hout of in de fles. Na de fermentatie volgt dan ook een rijpingsperiode van 12 maanden op nieuwe eikenhouten barriques.
Na zijn studie Agricultural Business Technology aan de HAS startte Diederik Beker met hulp van ouders en broers in 2004 met de aanplant van 1 ha druivenstokken op het kleinschalige akkerbouwbedrijf van zijn ouders. Nabij het historische stadje Buren in de Betuwe werkt Diederik, samen met partner Arina van Leenen, op een natuur-inclusieve wijze met respect voor mens en dier. Er is bewust gekozen voor duurzame wijnteelt. De kwaliteit van de wijn bepaal je volgens Diederik niet in de kelder, maar in de wijngaard. De druiven moeten in perfecte conditie zijn wanneer je ze oogst. Dat proef je niet alleen in de kwaliteit van de wijnen, maar blijkt ook uit de erkenning en de vele prijzen die de wijnen van het wijndomein krijgen. Tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen 2024 ontving het Betuws Wijndomein maar liefst 7 gouden medailles en Diederik (zowel in 2017 als in 2024) de titel beste wijngaardenier. Het Betuws Wijndomein is inmiddels met haar 7 ha uitgegroeid tot een serieus wijnbedrijf. Toch ziet Diederik zijn wijnen als een streekproduct, naast de andere lokale producten die Arina en Diederik in eigen beheer produceren zoals HopHout thee, Betuwse Bruis en verschillende Linge Digestieven. Maar wijn maken blijft Diederik's passie. Hij leert iedere dag nog bij en wijn maken is ieder seizoen anders. Duurzame wijnteelt is heel precies werken en zijn gedrevenheid is de motor die Diederik aanzet om uit zijn druiven de beste wijn te maken.
Gastronomisch en complex met intense aroma’s van gerijpt donker fruit en de kruidigheid van peper,..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!