Bijzondere Nederlandse streekwijn gemaakt van johanniter druiven. Aroma's van appel, peer, meloen en citrus. In de smaak vinden we junami appel, limoen, grapefruit en een aangenaam bittertje. Rond, frisse zuren, verfijnd met een levendige, zuivere afdronk Lees meer..
Eigenlijk lenen alle witte wijnen van het Betuws wijndomein zich uitstekend voor een aperitief. De Linge wit johanniter past daarom geweldig in een picknick mand, maar combineert ook uitstekend met rivierkreeftjes, Hollandse garnalen of vette (gerookte) paling. Verder mooie combi bij pasta's, asperges en geitenkaas. Echt een heerlijke zomerwijn om van te genieten. Serveer op 8° – 10°C.
Centraal gelegen, in het mooie Betuwse landschap liggen de wijngaarden van het Betuws Wijndomein. Sinds 2018 heeft het Betuws Wijndomein een omvang van circa 7 hectare met in totaal circa 21.500 wijnstokken. Bewust koos wijnmaker Diederik Beker voor druivenrassen die tegen het Nederlandse klimaat en de Betuwse rivierklei bestand zijn, zoals voor witte wijnen johanniter, solaris, palatina en souvignier gris, en voor rode wijnen druiven zoals regent, cabernet cortis, muscat bleu en pinotin. Zo kan hij duurzamer werken omdat hij minder bestrijdingsmiddelen hoeft te gebruiken. De Linge Wit johanniter is gemaakt van van de witte druif johanniter, een kruising tussen riesling, seyve-villard, rülander en gutedel. Johanniter produceert wijnen die in de smaak wel op een riesling wijnen lijken, alleen zijn de zuren subtieler en de wijnen in de geur minder uitgesproken. De druif johanniter wordt gevinifieerd in roestvrijstalen vaten.
Na zijn studie Agricultural Business Technology aan de HAS startte Diederik Beker met hulp van ouders en broers in 2004 met de aanplant van 1 ha druivenstokken op het kleinschalige akkerbouwbedrijf van zijn ouders. In Erichem, vlakbij het historische stadje Buren in de Betuwe, werkt Diederik, samen met partner Arina van Leenen, op een natuur-inclusieve wijze met respect voor mens en dier. Er is bewust gekozen voor duurzame wijnteelt. De kwaliteit van de wijn bepaal je volgens Diederik niet in de kelder, maar in de wijngaard. De druiven moeten in perfecte conditie zijn wanneer je ze oogst. Dat proef je niet alleen in de kwaliteit van de wijnen, maar blijkt ook uit de erkenning en de vele prijzen die de wijnen van het wijndomein krijgen. Tijdens de Wijnkeuring van de Lage Landen 2024 ontving het Betuws Wijndomein maar liefst 7 gouden medailles en Diederik (zowel in 2017 als in 2024) de titel beste wijngaardenier. Het Betuws Wijndomein is inmiddels met haar 7 ha uitgegroeid tot een serieus wijnbedrijf. Toch ziet Diederik zijn wijnen als een streekproduct, naast de andere lokale producten die Arina en Diederik in eigen beheer produceren zoals HopHout thee, Betuwse Bruis en verschillende Linge Digestieven. Maar wijn maken blijft Diederik's passie. Hij leert iedere dag nog bij en wijn maken is ieder seizoen anders. Duurzame wijnteelt is heel precies werken en zijn gedrevenheid is de motor die Diederik aanzet om uit zijn druiven de beste wijn te maken.
Bijzondere Nederlandse streekwijn gemaakt van johanniter druiven. Aroma's van appel, peer, meloen en..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!