Elegante, expressieve 100% grenache uit één enkele Priorat wijngaard. In de geur aroma's van zwarte kersen, pruimen, citrus, aromatische kruiden en rozenblaadjes. Licht romig, soepel, subtiel met fijnkorrelige tannines en frisse, lange, complexe afdronk. Lees meer..
Prioratwijnen zijn bedoeld om te combineren met gerechten die hun krachtige smaken goed kunnen verdragen, zoals een breed scala aan tapas, met name tapas met vleeswaren of gegrilde worsten. Past ook uitstekend bij rijke, hartige gerechten. Denk bijvoorbeeld aan biefstuk met pepersaus, of een roerbakgerecht van rundvlees met een saus van gebarsten zwarte peper of gebraden vlees zoals lamsvlees of hertenvlees, maar ook aan wild en rijke stoofschotels. Sterke kazen, vooral die met wat rijping, zoals Comté of Manchego of zelfs een blauwschimmelkaas passen ook goed bij de wijn. Serveer op 16° – 18°C.
Priorat, of Priorato, is een wijngebied in Tarragona, ten zuiden van Barcelona. Priorat is het land van de rode wijn, slechts 5% van de geoogste druiven is wit. Garnacha (grenache) en Cariñena (carignan) zijn hier de twee belangrijkste lokale rode druiven. De grenache druiven voor La Roca de l'Abellar komen uit één perceel aangeplant in Porrera, de enige wijngaard van de bodega buiten de gemeente Torroja. Het perceel wordt gedomineerd door zandsteen, afgewisseld met leisteen. De dertig jaar oude wijnstokken worden bewerkt volgens duurzame landbouwmethoden. Na de spontane gisting duurt de maceratie 8 tot 14 dagen. De most wordt vervolgens geperst om de gisting te voltooien. De wijn rijpt 14 maanden in een terracotta amfora van 1100 liter. Biologische certificering is in voorbereiding.
Bodega Bravo Escos is opgericht door Luis Bravo en ligt midden in het hart van de Priorat. De naam Priorat stamt af van de Priorij van Scala Dei. Rond 1163 vertelt een herder aan een rondreizende priester over een visioen, waarin engelen via een ladder afdalen uit de hemel. Een goddelijke teken, want kort daarna beginnen monniken met de bouw van de priorij van de trap van God. De wijnbouw in dit gebied kun je heroïsch noemen. Steile hellingen, terras wijngaarden in combinatie met de brandende zon, koele zeewind en de mist van de bergen vormen de unieke omstandigheden om wijnen vol karakter en een ongeëvenaarde diepte van smaak en kwaliteit te kunnen maken. Na jarenlang te hebben gereisd als wijnconsulent, belandt wijnmaker Pep Aguilar meer dan 20 jaar geleden in Torroja. Het terroir, de brute energie, en de grote contrasten in het landschap met haar vulkanische grond van leisteen, as en mica, door de lokale bevolking llicorella genoemd, fascineren Pep. Door samen te werken met de natuur en door pure en innovatieve technieken te gebruiken, haalt Bravo Escos het beste uit zowel inheemse druiven (Garnacha en Cariñena) als internationale variëteiten (Syrah, Cabernet, Sauvignon en Merlot). Het resultaat: wijnen met een heerlijke frisheid, elegantie, finesse en spanning.
Elegante, expressieve 100% grenache uit één enkele Priorat wijngaard. In de geur aroma's van zwar..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!