Krachtige, gestructureerde carignan uit Priorat. Aroma's die doen denken aan bramen, laurier, viooltjes, lavendel en wat grafiet. In de mond aards, frisse zuren, rijpe tannines en een complexe structuur, zwart fruit en specerijen. Aangename, lange afdronk Lees meer..
Prioratwijnen zijn bedoeld om te combineren met gerechten die hun krachtige smaken goed kunnen verdragen, zoals een breed scala aan tapas, met name tapas met vleeswaren of gegrilde worsten. Past ook uitstekend bij rijke, hartige gerechten zoals bij wild (hert, konijn), of gerechten met mediterrane smaken zoals ratatouille of gekruide lamskebabs. De zuurgraad van de wijn maakt hem ook een goede match met gerechten van de barbecue of een gerecht met een bessencomponent. Serveer op 16° – 18°C.
Priorat, of Priorato, is een wijngebied in Tarragona, ten zuiden van Barcelona. Priorat is het land van de rode wijn, slechts 5% van de geoogste druiven is wit. Garnacha (grenache) en Cariñena (carignan) zijn hier de twee belangrijkste lokale rode druiven. De carignan druiven voor L'Escaleta komen van een carignan-perceel in het dorp Torroja del Priorat. Het terrein bestaat uit bruine en zwarte leisteenbodem, gecombineerd met klei- en alluviale sedimenten. De wijnstokken zijn ongeveer veertig jaar oud en worden geteeld met behulp van duurzame landbouwmethoden. Biologische certificering is in voorbereiding. Na de spontane fermentatie duurt de maceratie 8 tot 14 dagen. Daarna wordt de most geperst om de fermentatie te voltooien en rijpt de wijn 14 maanden in een terracotta amfora van 1100 liter.
Bodega Bravo Escos is opgericht door Luis Bravo en ligt midden in het hart van de Priorat. De naam Priorat stamt af van de Priorij van Scala Dei. Rond 1163 vertelt een herder aan een rondreizende priester over een visioen, waarin engelen via een ladder afdalen uit de hemel. Een goddelijke teken, want kort daarna beginnen monniken met de bouw van de priorij van de trap van God. De wijnbouw in dit gebied kun je heroïsch noemen. Steile hellingen, terras wijngaarden in combinatie met de brandende zon, koele zeewind en de mist van de bergen vormen de unieke omstandigheden om wijnen vol karakter en een ongeëvenaarde diepte van smaak en kwaliteit te kunnen maken. Na jarenlang te hebben gereisd als wijnconsulent, belandt wijnmaker Pep Aguilar meer dan 20 jaar geleden in Torroja. Het terroir, de brute energie, en de grote contrasten in het landschap met haar vulkanische grond van leisteen, as en mica, door de lokale bevolking llicorella genoemd, fascineren Pep. Door samen te werken met de natuur en door pure en innovatieve technieken te gebruiken, haalt Bravo Escos het beste uit zowel inheemse druiven (Garnacha en Cariñena) als internationale variëteiten (Syrah, Cabernet, Sauvignon en Merlot). Het resultaat: wijnen met een heerlijke frisheid, elegantie, finesse en spanning.
Krachtige, gestructureerde carignan uit Priorat. Aroma's die doen denken aan bramen, laurier, vioolt..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!