Soepele blend die de unieke identiteit van Douro Superior laat zien. Aroma's van wilde bessen, rijp zwart fruit en fijne kruiden. Elegant in de aanzet en dan intens rijp, donker fruit, chocola en prachtige tanninestructuur. Mondvullende, complexe afdronk Lees meer..
Crasto Superior rood is eigenlijk de ideale wijn bij stevige gerechten. Deze wijn met zijn rijke, aardse en elegante, rijpe karakter, past uitstekend bij gegrild of geroosterd vlees zoals rundvlees, gebraden lamsvlees, vooral bereid met kruiden en specerijen. Aardse stoofschotels, gerechten met paddenstoelen en gerijpte Portugese kazen zoals Queijo de Cabra combineren ook goed. Of drink 'm gewoon tijdens een ontspannend moment met vrienden. Serveer temperatuur 14-16º Celcius.
Quinta do Crasto's 120 ha wijngaarden produceren topkwaliteit druiven van variëteiten zoals touriga nacional, vinhas velhas, tinta roriz en crasto superior. Quinta do Crasto heeft in haar wijngaardbeheer de biologische landbouwmethoden omarmd en zet zich sterk in voor het behoud van de biodiversiteit in de Douro-regio. Hun toewijding aan duurzame landbouw en de combinatie van traditionele technieken en moderne technologieën versterkt een eigen, herkenbaar smaakprofiel. De wijnen zijn terroir-gedreven, beïnvloed door de specifieke eigenschappen van de plaats waar het is geproduceerd. Flor de Crasto rood wordt geproduceerd van de rode druiven touriga nacional, tinta roriz, touriga franca en sousão. De druiven die voor deze wijn worden gebruikt, komen van het landgoed Quinta da Cabreira. De leeftijd van de wijnstokken is ongeveer 20 jaar. Na de oogst worden de druiven in plastic kistjes naar de wijnmakerij gebracht en bij aankomst grondig geïnspecteerd op de sorteertafel. De druiven worden vervolgens volledig ontsteeld en licht gekneusd. Hierna wordt de most overgebracht naar temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks. De rijping vindt ongeveer 12 maanden plaats in Franse eikenhouten vaten.
In het noorden van Portugal, tussen de steden Régua en Pinhão, ligt het wijnbedrijf Quinta do Crasto midden in het hart van de Dourovallei. Ooit stond hier een Romeins 'castrum' ('fort'), vandaar de naam 'castro'. De eerste vermelding van wijnmaken dateert uit 1615. Snel daarna kreeg het domein de status 'feitoria', de hoogste wijnbouwclassificatie uit die tijd. Tussen 1758 en 1761 gaf de markies van Pombal opdracht tot de plaatsing van 335 granieten markeringen om de grenzen van het wijngebied van de Dourovallei aan te geven. Dit maakte de Douro tot het eerste afgebakende en gereguleerde wijngebied ter wereld. Een van de 'marcos pombalinos' is vandaag de dag nog te zien op het domein. Quinta do Crasto werd in 1918 gekocht door Constantino de Almeida, oprichter van het gerenommeerde wijnhuis Constantino, dat portwijn en brandewijn produceerde en exporteerde. In 1981 nemen Leonor Roquette, dochter van Fernando Moreira d'Almeida, en haar echtgenoot Jorge Roquette het meerderheidsbelang en het beheer van het Quinta do Crasto over. Samen met hun zonen werken ze niet alleen aan het uitbreiden van het wijngaard arsenaal, maar ook aan de renovatie en innovatie van de kelders. Tegenwoordig staat Quinta do Crasto bekend om zijn innovatieve methoden en robuuste portfolio van uitzonderlijke wijnen. Quinta do Crasto produceert naast overtuigende witte, rosé en rode Dourowijnen, nog steeds portwijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit.
Soepele blend die de unieke identiteit van Douro Superior laat zien. Aroma's van wilde bessen, rijp ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!