Soepele, sappige rode Portugese wijn. Een ware expressie van de traditionele druivensoorten uit de Douro door zijn levendige aroma's van rijpe kersen, kruiden en vuursteen. Stoer, stevig, vol, met ingetogen tannines. De afdronk is fris en verleidelijk. Lees meer..
Crasto's Douro rood is er voor alle gelegenheden, maar is eigenlijk de ideale BBQ wijn. Je proeft de portdruiven, maar dan zonder de zoetheid. Perfect dus bij gegrild rundvlees, geroosterd lam, zwarte bonen gerechten en gerijpte kazen zoals Queijo da Serra of drink 'm gewoon tijdens een ontspannend moment met vrienden. Serveertemperatuur 16-18º Celcius.
Quinta do Crasto's 120 ha wijngaarden produceren topkwaliteit druiven van variëteiten zoals touriga nacional, vinhas velhas, tinta roriz en crasto superior. Quinta do Crasto heeft in haar wijngaardbeheer de biologische landbouwmethoden omarmd en zet zich sterk in voor het behoud van de biodiversiteit in de Douro-regio. Hun toewijding aan duurzame landbouw en de combinatie van traditionele technieken en moderne technologieën versterkt een eigen, herkenbaar smaakprofiel. De wijnen zijn terroir-gedreven, beïnvloed door de specifieke eigenschappen van de plaats waar het is geproduceerd. Crasto rood wordt geproduceerd van de rode druiven touriga nacional, tinta roriz, touriga franca en tinta barroca. Crasto betekent dat de druiven ook afkomstig zijn van Quinta do Querindelo, het andere landgoed van de familie, dat zich net naast Quinta do Crasto bevindt. De wijnstokken staan aangeplant op een hoogte van 120-450 meter op hellingen en terrassen (patamares). De leeftijd van de stokken is 20 jaar en ouder. Bij aankomst in de kelder worden de druiven gesorteerd en de steeltjes verwijderd. Vervolgens worden de druiven geplet en overgebracht in roestvrijstalen tanks. De alcoholische gisting vindt gedurende 7 dagen plaats bij een gecontroleerde temperatuur. 85% van de rijping vindt plaats in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten en 15% in Franse eikenhouten vaten gedurende 6 maanden.
In het noorden van Portugal, tussen de steden Régua en Pinhão, ligt het wijnbedrijf Quinta do Crasto midden in het hart van de Dourovallei. Ooit stond hier een Romeins 'castrum' ('fort'), vandaar de naam 'castro'. De eerste vermelding van wijnmaken dateert uit 1615. Snel daarna kreeg het domein de status 'feitoria', de hoogste wijnbouwclassificatie uit die tijd. Tussen 1758 en 1761 gaf de markies van Pombal opdracht tot de plaatsing van 335 granieten markeringen om de grenzen van het wijngebied van de Dourovallei aan te geven. Dit maakte de Douro tot het eerste afgebakende en gereguleerde wijngebied ter wereld. Een van de 'marcos pombalinos' is vandaag de dag nog te zien op het domein. Quinta do Crasto werd in 1918 gekocht door Constantino de Almeida, oprichter van het gerenommeerde wijnhuis Constantino, dat portwijn en brandewijn produceerde en exporteerde. In 1981 nemen Leonor Roquette, dochter van Fernando Moreira d'Almeida, en haar echtgenoot Jorge Roquette het meerderheidsbelang en het beheer van het Quinta do Crasto over. Samen met hun zonen werken ze niet alleen aan het uitbreiden van het wijngaard arsenaal, maar ook aan de renovatie en innovatie van de kelders. Tegenwoordig staat Quinta do Crasto bekend om zijn innovatieve methoden en robuuste portfolio van uitzonderlijke wijnen. Quinta do Crasto produceert naast overtuigende witte, rosé en rode Dourowijnen, nog steeds portwijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit.
Soepele, sappige rode Portugese wijn. Een ware expressie van de traditionele druivensoorten uit de D..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!