20 jaar oude port met een weelderige aromacomplexiteit door de sinaasappelschil, honing, noten aroma's en hint van jodium. Vol van smaak door kruidige rijkdom van karamel, walnoot en toast en een frisse, soepele structuur. Lange, licht ziltig afdronk. Lees meer..
Licht gekoeld geserveerd tussen de 12 en 14ºC is Crasto 10 Year Old Tawny een heerlijk aperitief, maar combineert ook goed bij een cheddar, Manchego kaas of nootachtige kaas of bij een dessert zoals appeltaart, tarte tatin, gebakken vijgen, crème brûlée, pecannotentaart en chocolaatjes met een noot- of karamelsmaak.
Quinta do Crasto's 120 ha wijngaarden produceren topkwaliteit druiven van variëteiten zoals touriga nacional, vinhas velhas, tinta roriz en crasto superior. Quinta do Crasto heeft in haar wijngaardbeheer de biologische landbouwmethoden omarmd en zet zich sterk in voor het behoud van de biodiversiteit in de Douro-regio. Hun toewijding aan duurzame landbouw en de combinatie van traditionele technieken en moderne technologieën versterkt een eigen, herkenbaar smaakprofiel. De druiven, afkomstig van een veldblend van oude wijnstokken, worden vervoerd in plastic voedselkisten en ondergaan bij aankomst in de kelder een strenge selectie. De druiven worden vervolgens licht gekneusd en overgebracht naar een traditionele stenen tank ('lagar') waar ze met de voeten worden getreden. Hierna wordt er wijnbrandewijn aan toegevoegd, waardoor de gisting stopt. Quinta do Crasto Porto Tawny, wordt 20 jaar gerijpt in Portugese eikenhouten vaten van 9000 liter. Door de strenge selectie van verschillende portwijnen van de beste wijngaarden, biedt deze blend de grote complexiteit van oudere wijnen, terwijl de jongere wijnen frisse fruitaroma's en een levendige zuurgraad bieden.
In het noorden van Portugal, tussen de steden Régua en Pinhão, ligt het wijnbedrijf Quinta do Crasto midden in het hart van de Dourovallei. Ooit stond hier een Romeins 'castrum' ('fort'), vandaar de naam 'castro'. De eerste vermelding van wijnmaken dateert uit 1615. Snel daarna kreeg het domein de status 'feitoria', de hoogste wijnbouwclassificatie uit die tijd. Tussen 1758 en 1761 gaf de markies van Pombal opdracht tot de plaatsing van 335 granieten markeringen om de grenzen van het wijngebied van de Dourovallei aan te geven. Dit maakte de Douro tot het eerste afgebakende en gereguleerde wijngebied ter wereld. Een van de 'marcos pombalinos' is vandaag de dag nog te zien op het domein. Quinta do Crasto werd in 1918 gekocht door Constantino de Almeida, oprichter van het gerenommeerde wijnhuis Constantino, dat portwijn en brandewijn produceerde en exporteerde. In 1981 nemen Leonor Roquette, dochter van Fernando Moreira d'Almeida, en haar echtgenoot Jorge Roquette het meerderheidsbelang en het beheer van het Quinta do Crasto over. Samen met hun zonen werken ze niet alleen aan het uitbreiden van het wijngaard arsenaal, maar ook aan de renovatie en innovatie van de kelders. Tegenwoordig staat Quinta do Crasto bekend om zijn innovatieve methoden en robuuste portfolio van uitzonderlijke wijnen. Quinta do Crasto produceert naast overtuigende witte, rosé en rode Dourowijnen, portwijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit.
20 jaar oude port met een weelderige aromacomplexiteit door de sinaasappelschil, honing, noten aroma..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!