Gerijpte 30 jaar oude port met compote-achtige rood fruit, citrus, gedroogd fruit, vijg, honing en balsamico. Dit alles ondersteund door een uitstekende zuurgraad. Geconcentreerd, complex, volle, lange afdronk met citrusschil, amandelen, kruiden en jodium Lees meer..
Licht gekoeld geserveerd tussen de 12 en 14ºC is de Crasto 30 jaar oude Tawny een heerlijk aperitief. De Tawny combineert ook goed met desserts zoals crème brûlée, appeltaart, pecannotentaart en amandelcake vanwege de nootachtige, karamel-, vijgen- en gedroogde abrikozensmaak. Past ook goed bij rijke kazen zoals een gerijpte Comté, gerijpte Pecorino of gerijpte Manchego, en gedroogd fruit en walnoten. Voor een hartige combinatie denk aan foie gras.
Quinta do Crasto's 120 ha wijngaarden produceren topkwaliteit druiven van variëteiten zoals touriga nacional, vinhas velhas, tinta roriz en crasto superior. Quinta do Crasto heeft in haar wijngaardbeheer de biologische landbouwmethoden omarmd en zet zich sterk in voor het behoud van de biodiversiteit in de Douro-regio. Hun toewijding aan duurzame landbouw en de combinatie van traditionele technieken en moderne technologieën versterkt een eigen, herkenbaar smaakprofiel. De druiven, afkomstig van een veldblend van oude wijnstokken, worden vervoerd in plastic voedselkisten en ondergaan bij aankomst in de kelder een strenge selectie. De druiven worden vervolgens licht gekneusd en overgebracht naar een traditionele stenen tank ('lagar') waar ze met de voeten worden getreden. Na een paar dagen wordt er wijnbrandewijn aan toegevoegd, waardoor de gisting stopt. Crasto 30 jaar oude Tawny is een oude Tawny Port die gemiddeld 30 jaar rijpt in Portugese eikenhouten vaten van 9000 liter. Door het lange rijpingsproces krijgt deze port een amberkleurige tint met koperachtige nuances en een zijdezachte textuur met intense, complexe, rijpe smaken.
In het noorden van Portugal, tussen de steden Régua en Pinhão, ligt het wijnbedrijf Quinta do Crasto midden in het hart van de Dourovallei. Ooit stond hier een Romeins 'castrum' ('fort'), vandaar de naam 'castro'. De eerste vermelding van wijnmaken dateert uit 1615. Snel daarna kreeg het domein de status 'feitoria', de hoogste wijnbouwclassificatie uit die tijd. Tussen 1758 en 1761 gaf de markies van Pombal opdracht tot de plaatsing van 335 granieten markeringen om de grenzen van het wijngebied van de Dourovallei aan te geven. Dit maakte de Douro tot het eerste afgebakende en gereguleerde wijngebied ter wereld. Een van de 'marcos pombalinos' is vandaag de dag nog te zien op het domein. Quinta do Crasto werd in 1918 gekocht door Constantino de Almeida, oprichter van het gerenommeerde wijnhuis Constantino, dat portwijn en brandewijn produceerde en exporteerde. In 1981 nemen Leonor Roquette, dochter van Fernando Moreira d'Almeida, en haar echtgenoot Jorge Roquette het meerderheidsbelang en het beheer van het Quinta do Crasto over. Samen met hun zonen werken ze niet alleen aan het uitbreiden van het wijngaard arsenaal, maar ook aan de renovatie en innovatie van de kelders. Tegenwoordig staat Quinta do Crasto bekend om zijn innovatieve methoden en robuuste portfolio van uitzonderlijke wijnen. Quinta do Crasto produceert naast overtuigende witte, rosé en rode Dourowijnen, portwijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit.
Gerijpte 30 jaar oude port met compote-achtige rood fruit, citrus, gedroogd fruit, vijg, honing en b..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!