Blend van montepulciano en merlot uit de Italiaanse Abruzzen met aroma's van bramen, kersen, tabak viooltjes en kruiden. Krachtig en elegant door finesse van merlot. Vol, rijk, zachte textuur, harmonieus, met goed geïntegreerde tannines. Lange afdronk. Lees meer..
Een blend van zowel montepulciano als merlot past mooi bij stevige gerechten zoals gebraden vlees en rijke sauzen die goed aansluiten bij de sterke smaken en tannines van de wijn. Combineert ook uitstekend met een Italiaanse vleessaus (ragù), rib-eye met rozemarijn, Bolognese van rundvlees, pasta met rijke tomaten- of kaassaus, maar ook bij pizza, vooral die met worst, pepperoni of veel kaas. Geroosterd of gegrilde groenten, vooral champignons, wortelgroenten en gebakken aardappelen doen het ook uitstekend bij Zeresimo. Serveer op 17-18 º C.
De Fosso Corno wijngaarden in Roseto degli Abruzzi liggen 100-190 meter hoog met uitzicht op de Adriatische Zee en op de imposante bergen van de Gran Sasso. De regio heeft een mediterraan klimaat en de druiven profiteren van de klei bodems, de zon en verkoelende winden vanuit de zee en de bergen. Zeresimo vormt het startpunt van een nieuw project om te laten zien hoe de blend van een rijk gestructureerde inheemse druif en een elegante en verfijnde merlot een rode wijn kan opleveren met kenmerken die vergelijkbaar zijn met die van grote Toscaanse wijnen. Zeresimo wordt geproduceerd met druiven die uitsluitend afkomstig zijn van de eigen wijngaarden, met name van percelen gelegen op 140 meter boven zeeniveau met een optimale zuidwestelijke ligging. De twee druivenrassen van deze wijn worden op verschillende tijdstippen geoogst, rekening houdend met hun verschillende rijpingstijden, en worden afzonderlijk gevinifieerd. De Merlot-druiven worden in de eerste tien dagen van september geoogst, na een licht droogproces aan de wijnstok, terwijl de overige druiven eind september worden geoogst. Na de afzonderlijke vinificatie worden de twee druiven gemengd en 12 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten van 500 liter. De Zeresimo rijpt geblend nog eens 6 maanden in roestvrij staal en vervolgens op fles voordat hij wordt vrijgegeven.
De wijnregio Abruzzo ligt aan de Adriatische kust in centraal Italië en is vooral bekend om haar rode Montepulciano d'Abruzzo wijnen. De groeiende belangstelling voor Montepulciano uit de regio Abruzzo leidde ertoe dat broer en zus Marco en Sabrina Biscardo in 2001 Fosso Corno, een 30 hectare groot landgoed, kochten in Roseto degli Abruzzi, in de provincie Teramo. De familie, oorspronkelijk afkomstig uit Valpolicella met twee generaties ervaring in de productie van Amarone, wilde land kopen in een gebied dat geschikt is voor de productie van geweldig mooie, rode wijnen. In 2002 werden alle bestaande wijngaarden gerooid en vervangen door nieuwe wijnstokken. Tussen januari en februari 2003 werd 9 hectare Montepulciano (kloon R7 en kloon AP-MP1) aangeplant en tussen 2004 en januari 2005 nog eens 11 hectare. Het landgoed maakt gebruik van selectieve handmatige oogst, duurzame teelt en innovatieve technieken zoals de Appassimento-methode, waarbij de druiven voorzichtig worden gedroogd vóór de vinificatie om hun smaak te intensiveren. Daarnaast zetten Marco en Sabrina Biscardo ook serieus wijngaardmanagement in om de meest typische druif uit de regio, de Montepulciano D'Abruzzo, te laten schitteren. Fosso Corno is een van de rijzende sterren onder de premium-wijnhuizen in Abruzzo.
Blend van montepulciano en merlot uit de Italiaanse Abruzzen met aroma's van bramen, kersen, tabak v..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!