Wat drinken veel Italianen zelf zodra het kwik buiten stijgt? Gavi! ‘De Chablis van Italië’, niet vreemd want ze zijn heerlijk krokant-fris en combineren perfect aan tafel. Lees meer..
Een strogele wijn met de geur van peer, perzik, abrikoos en gele pruimen. Met een verfrissende en sappige wijn. Fruitig met tonen van amandel in de nasmaak.
Erg lekker om te serveren bij een carpaccio van zwaardvis. Serveertemperatuur 8-10 °C
Wat drinken veel Italianen zelf zodra het kwik buiten stijgt? Gavi! De wijnen uit het Piemontese dorp Gavi worden regelmatig ‘de Chablis van Italië’ genoemd. Niet vreemd, want ze zijn heerlijk krokant-fris en combineren perfect aan tafel. Produttori del Gavi is een toonaangevende Gavi-producent. Het is de officiële coöperatie van de appellatie. We hebben het dan over een coöperatie in de beste zin van het woord: gedreven, samenwerkend, gericht op kwaliteit en het hoog houden van de naam Gavi.
Afkomstig van wijngaarden op 200-300 meter hoogte, gericht op het zuidoosten. De bodem is alluviaal met daarin rode klei. De stokken zijn zo'n 30 jaar oud.
Wat drinken veel Italianen zelf zodra het kwik buiten stijgt? Gavi! ‘De Chablis van Italië’, ni..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!