Levendige, volle Douro field blend met intense aroma’s van rijp rood fruit, bosvruchten, goed geïntegreerd eikenhout en vleugje kruiden. Elegante aanzet, goed gedefinieerde structuur en zijdezachte tannines. Afdronk is fris met uitzonderlijke complexiteit Lees meer..
Douro rode field blends staan bekend om hun veelzijdigheid in combinatie met gerechten dankzij hun rijke, complexe smaak. Goede combinaties zijn onder andere geroosterd vlees zoals lamsvlees, rundvlees, eend en wild, maar ook stevige stoofschotels en gerechten met paddenstoelen. Quinta do Crasto reserva past ook goed bij pasta met blauwe kaas, oude kazen en zelfs pure chocolade. Serveer temperatuur 16-18º Celcius.
Quinta do Crasto's 120 ha wijngaarden produceren topkwaliteit druiven van variëteiten zoals touriga nacional, vinhas velhas, tinta roriz en crasto superior. Quinta do Crasto heeft in haar wijngaardbeheer de biologische landbouwmethoden omarmd en zet zich sterk in voor het behoud van de biodiversiteit in de Douro-regio. Hun toewijding aan duurzame landbouw en de combinatie van traditionele technieken en moderne technologieën versterkt een eigen, herkenbaar smaakprofiel. De wijnen zijn terroir-gedreven, beïnvloed door de specifieke eigenschappen van de plaats waar het is geproduceerd. 'Crasto Reserva Old Vines' is gemaakt van druiven afkomstig van oude wijnstokken van Quinta do Crasto met een gemiddelde leeftijd van zo'n 70 jaar. Quinta do Crasto beschikt over 40 hectare oude wijnstokken, verdeeld over 42 wijngaardpercelen, waarvan de Vinha da Ponte en Vinha Maria Teresa de bekendste zijn. Na de oogst worden de 'field blend' van oude stokken grondig gesorteerd en na de alcoholische gisting vindt een zachte persing plaats. De lage opbrengst van deze oude wijnstokken, samen met de 18 maanden rijping in in Franse eikenhouten (85%) en Amerikaanse eikenhouten (15%) vaten in de temperatuurgecontroleerde vatenkelder, maakt deze reserva old vines tot een complexe en geconcentreerde wijn.
In het noorden van Portugal, tussen de steden Régua en Pinhão, ligt het wijnbedrijf Quinta do Crasto midden in het hart van de Dourovallei. Ooit stond hier een Romeins 'castrum' ('fort'), vandaar de naam 'castro'. De eerste vermelding van wijnmaken dateert uit 1615. Snel daarna kreeg het domein de status 'feitoria', de hoogste wijnbouwclassificatie uit die tijd. Tussen 1758 en 1761 gaf de markies van Pombal opdracht tot de plaatsing van 335 granieten markeringen om de grenzen van het wijngebied van de Dourovallei aan te geven. Dit maakte de Douro tot het eerste afgebakende en gereguleerde wijngebied ter wereld. Een van de 'marcos pombalinos' is vandaag de dag nog te zien op het domein. Quinta do Crasto werd in 1918 gekocht door Constantino de Almeida, oprichter van het gerenommeerde wijnhuis Constantino, dat portwijn en brandewijn produceerde en exporteerde. In 1981 nemen Leonor Roquette, dochter van Fernando Moreira d'Almeida, en haar echtgenoot Jorge Roquette het meerderheidsbelang en het beheer van het Quinta do Crasto over. Samen met hun zonen werken ze niet alleen aan het uitbreiden van het wijngaard arsenaal, maar ook aan de renovatie en innovatie van de kelders. Tegenwoordig staat Quinta do Crasto bekend om zijn innovatieve methoden en robuuste portfolio van uitzonderlijke wijnen. Quinta do Crasto produceert naast overtuigende witte, rosé en rode Dourowijnen, nog steeds portwijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit.
Levendige, volle Douro field blend met intense aroma’s van rijp rood fruit, bosvruchten, goed geï..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!