De wijn is robijnrood van kleur. Je ruikt rijpe rode kers, pruim, specerijen, tabak en zoethout. Je proeft een zachte wijn, vol fruit, kruiden en heel licht het vanille van de eikenhouten vaten. Lees meer..
Deze blend van de druivenrassen pinotage (66%), cabernet sauvignon (28%) en merlot (6%) werd door Simonsig in 1991 voor het eerst gemaakt. De wijn was zo’n groot succes dat het bedrijf besloot om de wijn voor een breder publiek te produceren en te vernoemen naar oprichter Frans Malan.
De wijngaarden waar de druiven voor deze wijn groeien kennen een zeeklimaat met relatief droge, warme zomers. Aan de ene kant geven de droogte en warmte veel kwaliteit van smaak en suikers aan de druiven. Anderzijds zorgt het zeeklimaat voor verkoeling in de nacht, zodat de druiven hun frisheid behouden. De roodgekleurde bodem is rijk aan ijzer, klei en mineralen.
De handmatig geoogste druiven worden op traditionele wijze vergist in roestvrij stalen tanks. Vervolgens rijpt de wijn 13 maanden in nieuwe en tweedejaars vaten van Frans (86%) en Amerikaans (14%) eikenhout.
De wijn is robijnrood van kleur. Je ruikt rijpe rode kers, pruim, specerijen, tabak en zoethout. Je proeft een zachte wijn, vol fruit, kruiden en heel licht het vanille van de eikenhouten vaten.
Je drinkt deze wijn bij een scala aan vleesgerechten en die mogen best gekruid zijn! Gegrilde biefstuk met een Egyptische dhukka-korst, langzaam geroosterde pork belly, gebraden eend en (veder)wild.
Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde.
Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke chenin blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmaakfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader.
Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.
De wijn is robijnrood van kleur. Je ruikt rijpe rode kers, pruim, specerijen, tabak en zoethout. Je ..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!