De wijn is donkerrood van kleur. Je ruikt een aromatische wijn met cranberry, kers, aardbei, viooltjes, witte peper en cederhout. Je proeft een volle maar ook sappige wijn met zwarte kers en rode best en heel licht het vanille van de houtrijping. Lees meer..
Simonsig oogst de pinotage druiven voor deze wijn van zijn beroemde 'Redhill' met rode bodem die onder andere ook bestaat uit verbrokkelde en verweerde schalie. De bodem dankt zijn bekendheid enerzijds aan zijn rode kleur, maar anderzijds vanwege zijn goede vochthuishouding.
De wijngaarden waar de druiven voor deze wijn groeien kennen een zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De droogte en warmte geven veel kwaliteit van smaak en suikers aan de druiven. De suikers zorgen voor een hoog alcoholpercentage. Het zeeklimaat voor verkoeling in de nacht, zodat de druiven hun frisheid behouden. De bodem draagt met zijn goede vochthuishouding bij aan voldoende water voor de druifjes.
De druiven worden handmatig geoogst. Daarna worden ze gekneusd en ontsteelt. Op lage temperatuur worden de schilletjes bij het sap mee geweekt en daarna in open vaten vergist. De wijn rijpt 19 maanden op nieuw en tweedejaars Frans eikenhout.
De wijn is donkerrood van kleur. Je ruikt een aromatische wijn met cranberry, kers, aardbei, viooltjes, witte peper en cederhout. Je proeft een volle maar ook sappige wijn met zwarte kers en rode best en heel licht het vanille van de houtrijping.
Je drinkt de wijn bij klassieke Zuid-Afrikaanse gerechten zoals Cape Malay bobotie of sosaties van paddenstoelen. Maar ook bij gegrilde tonijn, geroosterde pork belly, lamsrack en gevulde aubergines.
Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde.
Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke chenin blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmaakfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader.
Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel varietal-wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een witte Rhône-blend.
De wijn is donkerrood van kleur. Je ruikt een aromatische wijn met cranberry, kers, aardbei, viooltj..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!