Pas dels Caus is een jonge en frisse rode wijn uit de Priorat met aroma's van rood fruit, zoals frambozen, wat citrus, wilde bloemen en kruiden. Frisse, zachte smaak, zure kersen, bosbessen, levendige tannines en het minerale effect van de leisteen bodem. Lees meer..
Prioratwijnen zijn bedoeld om te combineren met gerechten die hun krachtige smaken goed kunnen verdragen, zoals een breed scala aan tapas, met name tapas met vleeswaren of gegrilde worsten. Past ook uitstekend bij rijke, hartige gerechten, zoals alle gegrilde of geroosterde rode vleessoorten. Denk aan steaks en ander BBQ-vlees, langzaam gestoofd rundvlees of hertenvlees. Pas Dels Caus is verder lekker bij cassoulets, gekonfijte eendenbout, gegrilde chorizo of gerijpte kazen. Serveer op 14° – 16°C.
Priorat, of Priorato, is een wijngebied in Tarragona, ten zuiden van Barcelona. Priorat is het land van de rode wijn, slechts 5% van de geoogste druiven is wit. Garnacha (grenache) en Cariñena (carignan) zijn hier de twee belangrijkste lokale rode druiven. De druiven voor Pas dels Caus komen van verschillende wijngaarden in Torroja del Priorat. De grond bestaat uit gemengde bodems met een basis van leisteen en klei. De druiven worden geoogst van wijngaarden die meer dan twintig jaar geleden zijn aangeplant. De wijnstokken worden bewerkt met duurzame landbouwmethoden. Biologische certificering is in voorbereiding. Na de spontane fermentatie in roestvrijstalen tanks en plastic vaten van 500 liter ondergaat de most een maceratie van 6 tot 8 dagen en wordt vervolgens 12 uur lang langzaam geperst. De wijn voltooit de gisting en rijping in vaten van 1100 liter polyethyleen en 225 liter drie en vier jaar oude Franse eikenhouten vaten.
Bodega Bravo Escos is opgericht door Luis Bravo en ligt midden in het hart van de Priorat. De naam Priorat stamt af van de Priorij van Scala Dei. Rond 1163 vertelt een herder aan een rondreizende priester over een visioen, waarin engelen via een ladder afdalen uit de hemel. Een goddelijke teken, want kort daarna beginnen monniken met de bouw van de priorij van de trap van God. De wijnbouw in dit gebied kun je heroïsch noemen. Steile hellingen, terras wijngaarden in combinatie met de brandende zon, koele zeewind en de mist van de bergen vormen de unieke omstandigheden om wijnen vol karakter en een ongeëvenaarde diepte van smaak en kwaliteit te kunnen maken. Na jarenlang te hebben gereisd als wijnconsulent, belandt wijnmaker Pep Aguilar meer dan 20 jaar geleden in Torroja. Het terroir, de brute energie, en de grote contrasten in het landschap met haar vulkanische grond van leisteen, as en mica, door de lokale bevolking llicorella genoemd, fascineren Pep. Door samen te werken met de natuur en door pure en innovatieve technieken te gebruiken, haalt Bravo Escos het beste uit zowel inheemse druiven (Garnacha en Cariñena) als internationale variëteiten (Syrah, Cabernet, Sauvignon en Merlot). Het resultaat: wijnen met een heerlijke frisheid, elegantie, finesse en spanning.
Pas dels Caus is een jonge en frisse rode wijn uit de Priorat met aroma's van rood fruit, zoals fram..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!