Verleidelijke Colheita port uit bijzonder port jaar met een grote aromatische intensiteit, aroma's van gedroogd fruit, kruiden, bloemenhoning en gekonfijte sinaasappelschil. In balans, geconcentreerd, verfijne tannines. Complexe, lang aanhoudende afdronk. Lees meer..
Colheita ports passen door hun complexe smaken van karamel, noten, gedroogd fruit en specerijen en hun mooie balans tussen zoet en zuur uitstekend bij oude kazen (vooral harde schapenkaas of blauwe kaas), geroosterde noten, gezouten amandelen, crème brûlée, amandeltaart, vijgentaart en foie gras of eendenpaté wanneer je denkt aan een hartige combinatie. Serveertemperatuur: 14 tot 16 graden Celsius.
Quinta do Crasto's 120 ha wijngaarden produceren topkwaliteit druiven van variëteiten zoals touriga nacional, vinhas velhas, tinta roriz en crasto superior. Quinta do Crasto heeft in haar wijngaardbeheer de biologische landbouwmethoden omarmd en zet zich sterk in voor het behoud van de biodiversiteit in de Douro-regio. De druiven, afkomstig van een veldblend van oude wijnstokken, worden vervoerd in plastic voedselkisten en ondergaan bij aankomst in de kelder een strenge selectie. De druiven worden vervolgens licht gekneusd en overgebracht naar een traditionele stenen tank ('lagar') waar ze met de voeten worden getreden. Na een paar dagen wordt er wijnbrandewijn aan toegevoegd, waardoor de gisting stopt. Colheita is een oude Tawny Port, gemaakt van één oogstjaar. Deze oude Tawny wordt uitsluitend geproduceerd van druiven van de oudste wijngaarden van het landgoed Quinto do Crasto en is een eerbetoon aan de beroemde portproducent Constantino de Almeida. Volgens de wet moeten Colheita ports minimaal 7 jaar in houten vaten rijpen voordat ze op de markt worden gebracht. In de praktijk rijpen ze echter veel langer en bieden ze een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding.
In het noorden van Portugal, tussen de steden Régua en Pinhão, ligt het wijnbedrijf Quinta do Crasto midden in het hart van de Dourovallei. Ooit stond hier een Romeins 'castrum' ('fort'), vandaar de naam 'castro'. De eerste vermelding van wijnmaken dateert uit 1615. Snel daarna kreeg het domein de status 'feitoria', de hoogste wijnbouwclassificatie uit die tijd. Tussen 1758 en 1761 gaf de markies van Pombal opdracht tot de plaatsing van 335 granieten markeringen om de grenzen van het wijngebied van de Dourovallei aan te geven. Dit maakte de Douro tot het eerste afgebakende en gereguleerde wijngebied ter wereld. Een van de 'marcos pombalinos' is vandaag de dag nog te zien op het domein. Quinta do Crasto werd in 1918 gekocht door Constantino de Almeida, oprichter van het gerenommeerde wijnhuis Constantino, dat portwijn en brandewijn produceerde en exporteerde. In 1981 nemen Leonor Roquette, dochter van Fernando Moreira d'Almeida, en haar echtgenoot Jorge Roquette het meerderheidsbelang en het beheer van het Quinta do Crasto over. Samen met hun zonen werken ze niet alleen aan het uitbreiden van het wijngaard arsenaal, maar ook aan de renovatie en innovatie van de kelders. Tegenwoordig staat Quinta do Crasto bekend om zijn innovatieve methoden en robuuste portfolio van uitzonderlijke wijnen. Quinta do Crasto produceert naast overtuigende witte, rosé en rode Dourowijnen, portwijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit.
Verleidelijke Colheita port uit bijzonder port jaar met een grote aromatische intensiteit, aroma's v..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!