Krachtig, maar soepel en elegant met pittige aardbeien en wat kruidigheid. Lees meer..
Elegante granaatrode wijn met delicate aroma’s van rood fruit, specerijen, een volle, krachtige smaak, vrij soepele tannines en een lange afdronk. Te serveren bij mooie vleesgerechten, zoals kalfsvlees, ossenhaas en licht wild. Ook lekker bij wat rijkere gerechten met paddenstoelen of truffel.
WEETJE: De wijn is gemaakt van de jongste stokken in de wijngaarden in Neive. Deze stokken komen nog niet in aanmerking voor Barolo.
Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn moeder Paola heeft overgenomen. De stelregel bij de keuze van wijngaarden is bij Einaudi dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru's San Luigi in Dogliani en Cannubi, Terlo en Bussia in Barolo spreken wat dat betreft tot ieders verbeelding. Sinds Matteo de leiding heeft, zijn er flinke stappen gemaakt in het wijnbedrijf. Een nieuwe kelder met beproefde vinificatiematerialen in een een nieuw jasje zoals terra cotta amfora's, nieuwe wijngaarden in Barolo en een biologische bewerking van de wijngaarden zijn maar enkele voorbeelden. Poderi Einaudi is een dynamisch wijnhuis dat de eigenschappen van het veelzijdige terroir in Dogliani en Barolo op zowel klassieke als moderne wijze tot uitdrukking wil brengen.
Krachtig, maar soepel en elegant met pittige aardbeien en wat kruidigheid.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!