Heerlijke bubbel, gemaakt van pinot noir, chardonnay en pinot meunier -druiven! Met een zachte, romige mousse. Je ruikt het fruit van citrus, appels en bessen. Je proeft een droge vonkelwijn, zoals die vanuit Zuid-Afrika hoort te zijn! Lees meer..
Heerlijke bubbel, gemaakt van pinot noir, chardonnay en pinot meunier -druiven! Met een zachte, romige mousse. Je ruikt het fruit van citrus, appels en bessen. Je proeft een droge vonkelwijn, zoals die vanuit Zuid-Afrika hoort te zijn!
Elegant, fris en floraal met aroma’s van witte perzik, verse appel en peer. De smaak is levendig en zacht met steenfruit, citrus, framboos, verfijnde zuren en een lange, droge afdronk. Zeer veelzijdige wijn! Serveer als aperitief, of juist na een uitgebreide maaltijd, bij lichte lunchgerechten, (gevulde) salades, sushi, verse oesters, paté of scrambled eggs. Ook lekker bij amandelcake en zelfs bij geroosterde eend.
Frans Malan was de eerste Zuid-Afrikaanse producent die in 1971 met een Kaapse Vonkel kwam, het Zuid-Afrikaanse antwoord op champagne. Gemaakt van chardonnay, pinot noir en pinot meunier volgens de Méthode Cap Classique, de officiële Zuid-Afrikaanse naam voor méthode traditionnelle. Terecht een bestseller!De handmatig geoogste druiventrossen worden in hun geheel voorzichtig geperst en alleen het pure sap wordt vergist op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. Voor meer complexiteit wordt een deel van de chardonnay vergist in gebruikte vaten van Frans eikenhout.
De twee gisting vindt net als bij champagne plaats op fles.
De familie Malan komt oorspronkelijk uit het Zuid-Franse dorpje Merindol. Francois en Johan Malan zijn inmiddels de tiende generatie van de familie wijnmakers in Zuid-Afrika.
Simonsig verwierf grote bekendheid door als eerste hun 'Kaapse Vonkel' op de markt te brengen, een mousserende wijn met tweede vergisting op de fles zoals champagne ook gemaakt wordt.
Naast de vonkelwijn is Simonsig sinds de jaren '80 van de vorige eeuw vooruitstrevend in het zelf bottelen van hun wijnen en het toepassen van nieuwe keldertechnieken.
In het wijnbouw gebied Stellenbosch beschikt Simonsig over ruim 200 hectare wijngaarden, die op verschillende ondergronden gelegen zijn in verschillende microklimaten. Dat maakt dat Simonsig uiteenlopende druivenrassen kan verbouwen. Die worden gebruikt voor zowel wijnen van een druivenras als voor blends van meerdere druivenrassen bij elkaar.
Heerlijke bubbel, gemaakt van pinot noir, chardonnay en pinot meunier -druiven! Met een zachte, romi..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!