Pakkend, intens, perfect rijp met aroma's van grapefruit, mandarijn, citroen en vleugje kerrie. De textuur en finesse van kalksteen blijft op de tong hangen. Pittig, met een bite, zo valt deze riesling ook te omschrijven, met een lange, ziltige afdronk.. Lees meer..
Weingut Wittmann's "Grosse Gewächse" zijn eigenlijk moeilijk te vinden, de wereldwijde vraag is simpelweg te groot. De riesling Westhovener van Erste Lagen imponeert niet minder met zijn pure en precieze mondgevoel, gecombineerd met perfect geïntegreerde zuren. Riesling Kalkstein past uitstekend bij zeevruchten. De fijne zuren passen bij bijna alle soorten zeevruchten, van delicate visfilets tot rijke, boterachtige schaaldieren, gegrilde garnalen, sint-jakobsschelpen en sushi. Riesling combineert uitstekend met vrijwel alle antipasti en eiergerechten, zoals quiche of frittata. Ook sterke Indiase en Aziatische kruiden passen geweldig. Serveer op 9 - 11 °C.
Weingut Wittmann heeft 62 hectare aan wijngaarden in het dorp Westhofen, tussen de glooiende kalksteenheuvels in het zuidelijke deel van de regio Rheinhessen, net ten westen van de Rijn. Daar produceren de Wittmanns rieslings van topkwaliteit. Deze wijn is gemaakt van druiven van alle Grand Cru of Großes Gewächs wijngaarden van Phillip Wittmann, allemaal van kalksteen en heuvelachtige locaties zoals Morstein en Gundersheim. De handgeplukte druiven worden zachtjes geperst in een moderne pneumatische pers. Dit wordt gevolgd door zorgvuldige verwerking van de most, waarna een traditionele wijnbereiding plaatsvindt. De wijnen gisten grotendeels in traditionele houten vaten. De natuurlijke en langzame fermentatie is bedoeld om de aroma's te behouden en evenwichtige wijnen te produceren met een opvallende combinatie van elegantie en frisheid.
De familie Wittmann verzorgt al sinds de 17e eeuw de wijngaarden in het dorp Westhofen in Rheinhessen. De ervaring van meer dan 350 oogsten, verspreid over 15 generaties, getuigt van een generatielange opgebouwde wijnbouwkennis en vakkundigheid. Tegenwoordig wordt Weingut Wittmann gezamenlijk beheerd door Philipp, zijn vrouw Eva Clüsserath (die ook het wijnhuis Ansgar Clüsserath in de Moezel beheert) en Philipps ouders, Günter en Elisabeth Wittmann. De samenwerking tussen de twee generaties leidde tot de wedergeboorte van het wijnhuis en begeleidde het door een succesvolle overgang van conventionele naar ecologisch bewuste wijnbouw. Het was Philipps vader, Günter, die het wijnhuis op dit pad zette door alle wijngaarden te converteren naar biologische wijnbouw. Philipp ging nog een stap verder en implementeerde in 2004 biodynamische wijnbouwmethoden. Wanneer je Philipp's filosofie in één woord zou moeten samenvatten, dan is dat: balans. Philipp's combineert traditionele en natuurlijke wijnbouw en streeft ernaar terroirgedreven wijnen te produceren die het karakter van het fruit en het land benadrukken, met minimale ingrepen in de wijngaard en de kelder.
Pakkend, intens, perfect rijp met aroma's van grapefruit, mandarijn, citroen en vleugje kerrie. De t..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!