Rode leisteen riesling vol finesse en spanning met aroma's van citrus- en steenfruit, ook een vleugje gist en bloemen. Rijp, sappig geel fruit, kruidig, tonen van witte chocolade, bessen. Levendige, uitgebalanceerde zuren en diepe mineraliteit in afdronk Lees meer..
Weingut Wittmann's "Grosse Gewächse" zijn eigenlijk moeilijk te vinden, de wereldwijde vraag is simpelweg te groot. De Niersteiner riesling van Erste Lagen imponeert niet minder met zijn heerlijke fruit, gecombineerd met perfect geïntegreerde zuren die perfect passen bij zeevruchten. De heldere zuurgraad en frisse smaken passen bij bijna alle soorten zeevruchten, van delicate visfilets tot rijke, boterachtige schaaldieren, gegrilde garnalen, sint-jakobsschelpen en sushi. Maar eigenlijk is varkensvlees, zowel vers, schnitzel als charcuterie, een traditionele combinatie met riesling. Ook sterke Indiase en Aziatische kruiden passen geweldig. Een andere klassieke combinatie met Riesling is gekruide eendenbout. Serveer op 9 - 11 °C.
Weingut Wittmann heeft 62 hectare aan wijngaarden in het dorp Westhofen, tussen de glooiende kalksteenheuvels in het zuidelijke deel van de regio Rheinhessen, net ten westen van de Rijn. Daar produceren de Wittmanns rieslings van topkwaliteit. Deze wijn is gemaakt van een selectie uit de wijngaarden Niersteiner Orbel en Niersteiner Ölberg, beide puur op het zuiden gelegen op de beroemde "Rode Helling" van Nierstein. De bodem wordt gedomineerd door een helderrode kleileisteen rijk aan ijzeroxide, typisch voor de regio en een bepalend element in het landschap. De structuur is deels diep gefragmenteerd, waardoor de wijnstokken diepe wortels kunnen ontwikkelen.De kleiachtige leisteenbodem zorgt voor veel mineraliteit. Verder voor grapefruit en zout in de mond, ondersteund door een precieze zuurgraad. De handgeplukte druiven worden zachtjes geperst in een moderne pneumatische pers. Dit wordt gevolgd door zorgvuldige verwerking van de most, waarna een traditionele wijnbereiding plaatsvindt. De wijnen gisten grotendeels in traditionele houten vaten. De natuurlijke en langzame fermentatie is bedoeld om de aroma's te behouden en evenwichtige wijnen te produceren met een opvallende combinatie van elegantie en frisheid.
De familie Wittmann verzorgt al sinds de 17e eeuw de wijngaarden in het dorp Westhofen in Rheinhessen. De ervaring van meer dan 350 oogsten, verspreid over 15 generaties, getuigt van een generatielange opgebouwde wijnbouwkennis en vakkundigheid. Tegenwoordig wordt Weingut Wittmann gezamenlijk beheerd door Philipp, zijn vrouw Eva Clüsserath (die ook het wijnhuis Ansgar Clüsserath in de Moezel beheert) en Philipps ouders, Günter en Elisabeth Wittmann. De samenwerking tussen de twee generaties leidde tot de wedergeboorte van het wijnhuis en begeleidde het door een succesvolle overgang van conventionele naar ecologisch bewuste wijnbouw. Het was Philipps vader, Günter, die het wijnhuis op dit pad zette door alle wijngaarden te converteren naar biologische wijnbouw. Philipp ging nog een stap verder en implementeerde in 2004 biodynamische wijnbouwmethoden. Wanneer je Philipp's filosofie in één woord zou moeten samenvatten, dan is dat: balans. Philipp's combineert traditionele en natuurlijke wijnbouw en streeft ernaar terroirgedreven wijnen te produceren die het karakter van het fruit en het land benadrukken, met minimale ingrepen in de wijngaard en de kelder.
Rode leisteen riesling vol finesse en spanning met aroma's van citrus- en steenfruit, ook een vleugj..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!