Spannende riesling uit de '1e Lage' wijngaard Höllenbrand. Lichtvoetig met aroma's van rijpe citrus, perzik, verse ananas, gele pruimen, wilde kruiden en gember. Subtiele, maar levendige zuurgraad, fraaie balans, een verfijnde mineraliteit, lange afdronk. Lees meer..
Weingut Wittmann - Riesling trocken Estate past perfect bij gegrilde kip. Maar eigenlijk is varkensvlees, zowel vers, schnitzel als charcuterie, een traditionele combinatie met riesling. En denk ook eens aan een rauwe, gezouten of gerookte vis, met name zalm. Sterke Indiase en Aziatische kruiden passen ook perfect bij riesling. Een klassieke combinatie met riesling is gekruide eendenbout. Serveer op 9 - 11 °C.
Weingut Wittmann heeft 62 hectare aan wijngaarden in het dorp Westhofen, tussen de glooiende kalksteenheuvels in het zuidelijke deel van de regio Rheinhessen, net ten westen van de Rijn. Daar produceren de Wittmanns rieslings van topkwaliteit. De druiven voor de Gundersheimer Riesling zijn afkomstig van wijngaard Höllenbrand, de koudste locatie. De bodem van de Höllenbrand-locatie bestaat uit zware klei-mergellagen in de bovengrond en massieve kalksteenrotsen in de ondergrond. Deze kalksteenplaten worden gekenmerkt door diepe wateraders, die een optimale toevoer van voedingsstoffen en mineralen garanderen. De biologische en biodynamische wijnbouw filosofie strekt zich ook uit tot de kelders, waar de handgeplukte druiven zachtjes worden geperst in een moderne pneumatische pers. Dit resulteert in sap zonder de bitterheid die kan ontstaan bij zware persing. Dit wordt gevolgd door zorgvuldige verwerking van de most, waarna een traditionele wijnbereiding plaatsvindt. De wijnen gisten grotendeels in traditionele houten vaten. De natuurlijke en langzame fermentatie is bedoeld om de aroma's te behouden en evenwichtige wijnen te produceren met een opvallende combinatie van elegantie en frisheid.
De familie Wittmann verzorgt al sinds de 17e eeuw de wijngaarden in het dorp Westhofen in Rheinhessen. De ervaring van meer dan 350 oogsten, verspreid over 15 generaties, getuigt van een generatielange opgebouwde wijnbouwkennis en vakkundigheid. Tegenwoordig wordt Weingut Wittmann gezamenlijk beheerd door Philipp, zijn vrouw Eva Clüsserath (die ook het wijnhuis Ansgar Clüsserath in de Moezel beheert) en Philipps ouders, Günter en Elisabeth Wittmann. De samenwerking tussen de twee generaties leidde tot de wedergeboorte van het wijnhuis en begeleidde het door een succesvolle overgang van conventionele naar ecologisch bewuste wijnbouw. Het was Philipps vader, Günter, die het wijnhuis op dit pad zette door alle wijngaarden te converteren naar biologische wijnbouw. Philipp ging nog een stap verder en implementeerde in 2004 biodynamische wijnbouwmethoden. Wanneer je Philipp's filosofie in één woord zou moeten samenvatten, dan is dat: balans. Philipp's combineert traditionele en natuurlijke wijnbouw en streeft ernaar terroirgedreven wijnen te produceren die het karakter van het fruit en het land benadrukken, met minimale ingrepen in de wijngaard en de kelder.
Spannende riesling uit de '1e Lage' wijngaard Höllenbrand. Lichtvoetig met aroma's van rijpe citrus..
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenJe winkelwagen is nog leeg!